Новини
23 Квітня 2019
1 101

Веганське IPO: Beyond Meat оцінив себе у $1,2 млрд

Компанія має намір розмістити 8,75 млн акцій за ціною від $19 до $21 за цінний папір

Виробник штучного м’яса Beyond Meat в ході IPO планує залучити до $183,8 млн, розраховуючи на популярність веганства. Про це пише Reuters з посиланням на документи компанії, подані до Комісії з цінних паперів і бірж США.

Компанія має намір розмістити 8,75 млн акцій за ціною від $19 до $21 за цінний папір. За ціни $21 за акцію ринкова вартість всієї компанії може скласти $1,21 млрд, виходячи з розрахунку, що в обороті  буде 57,4 млн цінних паперів.

Beyond Meat планує витратити більшу частину грошей на дослідження і розробки, а також на збільшення потужностей виробництва. У стартап вклалися найбільший в США виробник м’яса Tyson Foods, актор Леонардо ДіКапріо і співзасновник Microsoft Білл Гейтс. Наразі загальна сума фінансування становить $122 млн.

Фото: Flickr

“Ми використовуємо революційний і унікальний підхід до створення наших продуктів з метою забезпечення того ж смаку, текстури і аромату, що і в м’ясі тваринного походження, яке ми прагнемо відтворити. У нашому Центрі інновацій Manhattan Beach Project вчені та інженери постійно вдосконалюють наші продукти”, – відзначають в компанії.

За інформацією агентства, Beyond Meat була заснована в Лос-Анджелесі у 2009 р. Компанія виробляє з інгредієнтів рослинного походження продукти, які нагадують за смаком і текстурою справжнє м’ясо. У січні виробник почав поставки своїх бургерів в мережу ресторанів швидкого харчування Carl’s Jr.

“За оцінкою ООН, до 2050 р. населення Землі зросте до 9,8 млрд чоловік. Людство стає багатшим, живе довше і споживає більше м’яса – це згубно позначається на стані навколишнього середовища”, – пише Reuters з посиланням на коментар вчених.

Як відомо, протягом 18 років журнал MIT Technology Review публікує щорічний список з десяти передових технологій. В цьому році Білл Гейтс представив свій список 10 проривних технологій майбутнього, до якого включив і штучне м’ясо.

Нагадаємо, у квітні Білл Гейтс збільшив свої статки до $100 млрд завдяки росту цін акцій Microsoft та інших активів з його інвестпортфеля.

Також, американський актор і продюсер Леонардо ДіКапріо став інвестором і консультантом в новому фонді групи Princeville Capital – Climate Technology fund, який вкладається в проекти в області кліматичних технологій.

Нещодавно Investory News публікували аналіз технлогічних IPO, зокрема Pinterest, Uber, Slack, Lyft та Zoom.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram