Новини
7 Червня 2019
660

Аварійна посадка: Польоти авіакомпанії Yanair призупинено

Державіаслужба має зауваження до перевізника щодо безпеки польотів

Державна авіаційна служба України прийняла рішення тимчасово зупинити сертифікат експлуатанта авіакомпанії Yanair. Основна причина – наявність зауважень до перевізника, що належать до сфери безпеки польотів, йдеться у повідомленні Державіаслужби.

Як зазначається, за результатами комплексної інспекційної перевірки авіакомпанії Yanair Державіаслужба виявила ряд зауважень (частина з яких критичні) в організації діяльності перевізника, що можуть негативно вплинути на безпеку польотів.

“У зв’язку з чим постійна комісія з питань сертифікації експлуатантів Державіаслужби прийняла рішення про призупинення сертифікату експлуатанта авіакомпанії Yanair з 00:00 UTC (03.00 за київським часом) 07.06.2019”, – йдеться у повідомленні відомства.

Додається, що згідно з процедурою, сертифікат експлуатанта може бути відновлено після усунення компанією недоліків. “А також на підставі висновків акту інспекційної перевірки, що буде свідчити про здатність авіаперевізника забезпечувати належний рівень безпеки”, – повідомили у Державіаслужбі.

За інформацією змі, в Yanair вже підтвердили припинення сертифіката експлуатанта. “Ми очікуємо відновлення діяльності в якнайближчий час і поспішаємо запевнити у виконанні всіх рейсів літаками наших партнерів на період зазначеного припинення”, – йдеться в коментарі авіаперевізника.

Авіакомпанія Yanair в Україні виконує чартерні та регулярні рейси. Флот компанії складається з семи літаків – п’яти Boeing 737 і двох Airbus (А320 і А321).

Раніше Investory News писали, ірландський авіаперевізник та найбільший європейський лоукостер Ryanair викупив останні 25% акцій австрійської Laudamotion і став стовідсотковим власником авіакомпанії. У планах до літа 2019 року збільшити свій парк до 25 літаків. Завдяки цьому, у Laudamotion до березня 2021 року планують збільшити пасажиропотік з 4 млн людей до 7,5 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram