Новини
25 Березня 2021
901

Ant Group вимагає від банків збільшити комісії за платежі

Компанія Джека Ма намагається відновитися від невдалого IPO

Фото: Abrice Cofrini

Фінтех-стартап Ant Group китайського мільярдера Джека Ма прагне збільшити свою частку в комісійних, які стягуються за обробку трансакцій сервісом мобільних платежів Alipay, повідомляє Financial Times.

Деякі банки погодилися підвищити до 80% частку Alipay в комісії. Це допоможе китайському мільярдерові Джеку Ма — основному акціонерові компанії, переглянути оцінку Ant Group після того, як у листопаді минулого року Пекін скасував заплановане IPO компанії.

Більшість китайських користувачів оплачують товари та послуги через мобільні додатки на зразок Alipay, а не за допомогою готівки або банківських карт.

Продавці платять комісію за кожну трансакцію через Alipay. Вона розподіляється між Ant Group, банком клієнта й платіжною системою Unionpay. Частка Ant Group у цій комісії збільшується, а частка банків — зменшується. Кілька кредиторів зазначили, що пішли на збільшення частки Ant у комісії не тільки цього року, але й наступного.

“Ми не можемо дозволити собі втратити такого партнера, як Ant”, — заявив виданню один з банкірів, який працює у сфері фінансових технологій.

Вимагаючи збільшити свою частку в комісіях Ant Group намагається компенсувати падіння прибутковості через зміни у своєму кредитному бізнесі.

Ant все ще прагне до IPO і хоче поліпшити свою оцінку, яка постраждала від перегляду нормативних вимог. Рішення полягає в тому, щоб рости у сферах, де менше обмежень.

Нагадаємо, влада Китаю вимагає від Alibaba відокремити медіаактиви.

А от у Google Play оголосили, що з 1 липня 2021 року знизять комісію для розробників у всьому світі, які продають товари та послуги всередині своїх додатків — з 30% до 15%

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram