Новини
17 Березня 2021
699

Google Play вдвічі знизить комісію для розробників

Конкуренти компанії називають таке рішення “піар-ходом”

З 1 липня 2021 року Google Play знизить комісію для розробників у всьому світі, які продають товари та послуги всередині своїх додатків — з 30% до 15%, повідомляє TechCrunch.

“Комісію знизять для всіх компаній — вони будуть віддавати Google 15% з першого $1 млн річного виторгу й 30% надалі”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначив віцепрезидент Google Play Самір Сама, такий підхід — справедливий. “Це відповідає місії Google — допомогти всім розробникам досягти успіху”, — наголосив він.

За даними компанії, 97% додатків у всьому світі не продають товари та послуги і не платять ніяких сервісних зборів. Google також стверджує, що зниження комісії вдвічі торкнеться 99% розробників, які змушені її платити.

Засновник найдорожчого фінтех-стартапу в Індії Paytm Віджай Шехар Шарма в інтерв’ю TechCrunch назвав крок Google “піар-ходом”. “Вони говорять, що як тільки бізнес почне приносити більше ніж $1 млн — а це занадто низька планка — розробники віддадуть 30% комісії, яка після сплати податків перетвориться у 44%”, — наголошує він.

За словами Шехара Шарма, великим компаніям все одно доведеться платити “божевільні” комісії. “Найбільша проблема, з якою стикаються розробники сьогодні — це неможливість використовувати сторонній платіжний сервіс”, — зазначає він.

Нагадаємо, минулого року 13 компаній-розробників додатків, серед яких Epic Games, Spotify, Match Group  і Blockchain.com, заснували “Коаліцію за справедливість додатків”. Вони вимагали від Apple змінити правила її магазину додатків App Store.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram