Новини
16 Серпня 2021
596

Ангелі Меркель порахували пенсію: Скільки ж зароблятиме “залізна фрау”?

Стаж її роботи в парламенті становить майже 31 рік

Фото: Sean Gallup/Getty Images

Канцлер Німеччини Ангела Меркель, після відходу з державної служби, буде отримувати €15 тис. пенсії щомісяця. Про це пише Deutsche Welle з посиланням на дані Союзу платників податків ФРН.

Право на таку високу пенсію Меркель забезпечив багаторічний стаж роботи в Бундестазі, в кабінеті міністрів і на посту глави уряду Німеччини, уточнюють в DW. Середня пенсія в Німеччині до сплати податків становить €900.

Право на пенсію, порядок її призначення та розрахунок регулюються в Німеччині на рівні законів. Так, пенсія Меркель за її діяльність у парламенті нараховується відповідно до закону про депутатів Бундестагу, а за роботу в уряді — відповідно до закону про федеральних міністрів.

Відповідно до п. 20 закону про депутатів Бундестагу, вона має право на максимальну пенсію обсягом 65% від зарплати, оскільки стаж її роботи в парламенті становить майже 31 рік.

Як і всі колишні глави німецького уряду і президенти Німеччини, Меркель також має право мати свій офіс і невеликий штат співробітників, зокрема менеджерів офісу, двох асистентів, секретаря і шофера.

Наприкінці вересня в Німеччині відбудуться вибори до Бундестагу, після яких уряд очолить новий канцлер. Меркель, яка займає цю посаду протягом 16 років, в жовтні 2018-го відмовилася від крісла голови Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і, відповідно, не буде претендувати на пост глави уряду.

Аналітики консалтингової компанії Mercer і CFA Institute опублікували щорічний рейтинг країн з кращими та гіршими пенсійними системами.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram