Соцмережі
25 Листопада 2019
808

Наталія Микольська: ТОП-5 важливих міжнародних тем, про які мало говорять в Україні

Вибори в Румунії та Гонконзі, продаж Tiffany’s та інше

Теми, про які мало говорять в Україні, та які або вже мають вплив, або матимуть вплив на Україну, зростання української економіки, український бізнес, залучення інвестицій.

1. Вибори Президента в Румунії

Румунія наш сусід та член ЄС. Чинний Президент Румунії Клаус Йоганніс, який є представником Націонал-ліберальної партії (НЛП) переміг у другому турі вчора колишню прем’єрку Віоріка Денчіле, котра представляє соціал-демократів. Результати екзит-пулів.

2. Протести і вибори в Гонконгу – перемоги продемоктратичних сил

Після місяців бурхливих протестів з насильством у Гонконгу, місцеві вибори з рекордною явкою принесли велику перемогу кандидатам-демократам – представникам опозиції, які тепер матимуть більшість.

3. Нові корупційні звинувачення щодо Прем‘єра Ізраїлю Нетаньяху після перемоги на виборах.
В п’ятницю Прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху відповідав на заклики подати у відставку через корупційний скандал. Нетаньяху, заперечує всі звинувачення, але тепер він опинився у політичній та юридичній «ростяжці». Він не зміг сформувати уряд після двох непереконливих перемог у виборах цього року, і зараз він буде втягнутий в кримінальний процес, який може тягнутися роками.

4. Саудівська Аравія – наступна головуюча країна в G20.

Що це означатиме для України?
Саудівська Аравія буде головуватиме в G20 протягом року, на фоні кампанії щодо порушень прав людини та вбивства журналіста Джамала Хашоггі минулого року. Всі надії на нового міністр закордонних справ королівства, принца Фейсал бен Фархан Аль Сауд з дипломатичним досвідом на Заході. Принц був призначений у жовтні за частковою кадровою перестановкою, приєднавшись до нового покоління членів королівської родини у віці 40-х років, які прийшли до влади за престоловим принцом Мухаммедом біном Салманом, 34 роки, фактичним правителем головного світового експортера нафти.

5. Вибори наступника Ангели Меркель в Християнсько-демократичного союзу (ХДС).
В п‘ятницю пройшов з‘їзд ХДС, де наступниця канцлера Ангели Меркель, Аннегрет Крамп-Карренбауер, закликала делегатів підтримати своє бачення Німеччини на їхньому з’їзді партії у п’ятницю, або “нехай закінчиться тут і зараз”. Вона отримала підтримку делегатів і свого потенційного опонента Friedrich Merz.

+ 200 тис. попередніх замовлень на Cybertruck за 3 дні після презентації. Заявив Елон Маск

+ за 16.2 млрд. дол. США готовий Холдинг Луі Віттон (LVMH) придбати Tiffany’s. Найбільше в історії холдингу поглинання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram