Новини
25 Листопада 2022
395

Зізнання Ангели Меркель: Я не могла впливати на путіна під кінець своєї каденції

За її словами, всі знали, що вона скоро покине посаду, тому й не мала важелів для впливу 

Фото: Peter Rigaud/DER SPIEGEL

Незадовго до відходу з посади канцлера Німеччини Ангела Меркель намагалася організувати переговори з російським диктатором володимиром путіним. Втім, ці намагання не принесли результатів через брак важелів впливу на нього.

Як зазначила Меркель в інтерв’ю журналу Der Spiegel, вона та президент Франції Еммануель Макрон планували провести переговори з путіним у межах ЄС влітку 2021 року.

“Але у мене більше не було важелів, щоб наполягати, тому що, зрештою, всі знали: вона йде восени”, — сказала ексканцлер.

За її словами, відчуття втрати усіх важелів впливу на російського диктатора чітко з’явилося у неї під час останнього візиту до москви у серпні 2021 року. Меркель зізналася, що її вже не сприймали як впливового політика.

“Відчуття було дуже зрозумілим: “З точки зору впливу в політиці, з вами покінчено”. Для путіна важлива тільки влада”, — зазначила вона.

Як писали раніше Investory News, Чорноморський флот рф після вибухів на нафтовому терміналі в Новоросійську більше не може відчувати себе безпечно навіть на узбережжі росії.

Тим часом Європейський Союз планує вилучати активи тих, хто намагається ухилятися від санкцій проти росії, і передавати їх Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram