Новини
22 Листопада 2022
404

Загроза України Новоросійську підірве вплив рф у Чорному морі

Так повідомляють джерела в британській розвідці

Чорноморський флот рф після вибухів на нафтовому терміналі в Новоросійську більше не може відчувати себе безпечно навіть на узбережжі росії, повідомляється в розвідувальному огляді Міноборони Великої Британії. Будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новоросійську стане викликом для рф.

“18 листопада 2022 року кілька російських та українських ЗМІ повідомили про напад на нафтовий термінал у порту Новоросійськ на Чорноморському узбережжі росії. Поруч із нафтовим терміналом знаходиться велика база Чорноморського флоту росії. ЧФ передислокував багато своїх водних операцій до Новоросійська після того, як влітку Україна завдала удару по його базі в Севастополі в окупованому Криму. Російське командування, ймовірно, буде стурбоване погрозами флотилії десантних кораблів, що базується в Новоросійську”, — сказано у звіті.

Там зазначили, що ці судна відносно уразливі без супроводу і стали грати важливішу роль в постачанні російських військ на Україні після того, як в жовтні був пошкоджений Керченський міст.

“Будь-яка демонстрація здатності України загрожувати Новоросійську, ймовірно, стане ще одним стратегічним викликом для ЧФ. Це також дедалі більше підірве і без того ослаблений морський вплив росії в Чорному морі”, — додали в Міноборони Британії.

Нагадаємо, АРМА продало партію арештованого російського аміаку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram