Новини
31 Травня 2019
749

Американський стартап Leap Motion продадуть британській UltraHaptics за $30 млн

Раніше розробником цікавилася Apple. У 2013 році інвестори пропонували за компанію вдесятеро більше – $300 млн

Leap Motion – американський стартап, що займається розробками в області віртуальної реальності, об’єднається з британським конкурентом UltraHaptics, про це повідомляє Leap Motion на офіційному сайті.

Як зазначає видання The Wall Street Journal, вартість угоди складе $30 млн. “У 2013 році інвестори оцінювали стартап в $300 млн”, – зазначає WSJ.

Раніше купівлею стартапу цікавилася Apple. Як пише Business Insider, у жовтні 2018 року компанія пропонувала за Leap Motion від $30 млн до $50 млн. “Однак в останній момент угода зірвалася, оскільки Хольц і Баквальд (співзасновники компанії – Ред.) заблокували її. До цього Apple розглядала купівлю розробника у 2013 році”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляють джерела WSJ, персонал Leap Motion перейде в UltraHaptics, британська компанія також отримає патенти та іншу інтелектуальну власність стартапу. “Крім того, до UltraHaptics приєднається співзасновник Leap Motion Девід Хольц, його партнер і гендиректор компанії Майкл Баквальд покине проект”, – зазначає видання.

Девід Хольц відмітив, що компанія з UltraHaptics працює майже шість років, обидві прагнуть поглибити зв’язок між людьми та технологіями. “Відтепер разом зможемо розкрити справжній потенціал обох. Ми з самого початку були безперечними лідерами у своїх областях, і це знаменує собою більш захопливу нову еру ще більш досконалих технологій і більш інтуїтивного фізичного досвіду”, – підкресли він.

Leap Motion – заснована у 2010 році, базується в Сан-Франциско. Компанія займається розробкою технології управління комп’ютером за допомогою жестів, у тому числі працює над створенням платформи доповненої реальності з відкритим вихідним кодом Project North Star.

UltraHaptics заснована у 2013 році в Брістолі, Великобританія. Компанія займається розробкою технології імітації тактильних відчуттів, за допомогою якої користувачі можуть “відчувати” і взаємодіяти з віртуальними об’єктами.

Нагадаємо, нещодавно китайська корпорація Alibaba заявила про покупку ізраїльського стартапу Infinity Augmented Reality Israel Ltd, що займається розробкою технологій у сфері доповненої реальності. Деталі угоди не розголошуються, але фінансисти оцінюють проект в кілька мільйонів доларів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram