Новини
20 Травня 2024
179

Apple офіційно презентувала нові функції для своїх гаджетів

Пристрої полегшать використання для людей з обмеженими можливостями

Apple представила кілька нових функцій, які будуть включені в iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 і visionOS 2. Вони покликані поліпшити зручність використання пристроїв для людей з обмеженими можливостями, повідомляється на сайті техногіганта, пише Finance.ua.

Стеження за поглядом: Люди зможуть керувати iPad і iPhone, використовуючи рух очей. Фронталка буде автоматично калібруватися, аналогічно технології Vision Pro.

Music Haptic: за допомогою цієї функції глухі або слабочуючі користувачі зможуть відчувати музику через Taptic Engine в iPhone, перетворюючи звукові хвилі на тактильні відчуття.

Vocal Shortcuts: користувачі можуть налаштовувати індивідуальні звукові сигнали для виконання певних завдань. Для розпізнавання мови людей із порушеннями, такими як інсульт, церебральний параліч або аміотрофічний склероз, застосовується машинне навчання.

Vehicle Motion Cues: деяким людям стає погано під час використання техніки під час руху транспортного засобу. Це пов’язано з конфліктом інформації, що надходить у мозок від органів чуття. Вестибулярний апарат відчуває рух, тоді як очі бачать нерухоме зображення. Опція дасть змогу відображати анімовані точки на краях дисплея. Вони рухатимуться відповідно до ТЗ.

CarPlay: оновлення CarPlay включають голосове управління, кольорові фільтри та розпізнавання звуків.

Як писали раніше Investory News, у Великій Британії McDonald’s прибрав усмішки з коробок Happy Meal.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram