Новини
10 Вересня 2019
855

Alibaba без Джека: Засновник компанії залишив пост голови ради директорів

Замість нього корпорацію очолюватиме гендиректор Деніел Чжан

Засновник і глава китайської компанії Alibaba Джек Ма офіційно пішов у відставку з поста голови ради директорів. Замість нього очолюватиме компанію гендиректор Деніел Чжан, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що Ма продовжить працювати в раді до найближчих щорічних зборів акціонерів, які плануються на 2020 рік, а також залишиться довічним членом Alibaba Partnership.

Як зазначив Брок Сільверс, директор шанхайської інвестиційно-консалтингової фірми Kaiyan Capital, наразі малоймовірно, що Чжан прийматиме якісь важливі рішення без підтримки Ма.

Видання пише, що відставка Ма збіглася з його 55-м днем народження, а також із Днем учителя, який в Китаї відзначають 10 вересня.

“До того як заснувати Alibaba у 1999 році, він був шкільним учителем англійської мови, і в рамках групи його так і називають “Учитель Ма”. Рік тому він говорив, що хоче присвятити подальші роки філантропії у сфері освіти”, – йдеться у повідомленні.

Джек Ма заснував Alibaba у 1999 році в місті Ханчжоу. У бізнес разом із друзями він інвестував
$60 тис. З посади гендиректора Alibaba Джек Ма пішов у 2013 році. Тоді його змінив Джонатан Лю, а у 2015 році його наступником став Деніел Чжан.

За даними Bloomberg Billionaires Index, статки Джека Ма оцінюються у $41,8 млрд. Наразі він володіє 5,3% акцій Alibaba на суму $24,6 млрд, вартість його пакета зросла у 10 разів з 2012 року.

“Серед найбагатших людей Азії він займає друге місце після індійця Мукеша Амбані”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Alibaba вирішила перенести свій вихід на біржу Гонконгу, де у ході розміщення акцій, планувала залучити до $15 млрд. Причина – політична та фінансова нестабільність у місті на фоні демонстрацій, що набувають все більш насильницького характеру та створюють хаос.

Крім того, наприкінці серпня Джек Ма заявив, що робочий тиждень необхідно скоротити до 12 годин, а в інший час за людей повинен працювати штучний інтелект – цього можна домогтися завдяки технічному прогресу та реформі системи освіти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram