Новини
29 Серпня 2019
1 165

Джек Ма прогнозує перехід на 12-годинний робочий тиждень

При цьому він зазначив, що розвиток технологій не призведе до скорочення робочих місць

Один із найвідоміших мільярдерів у світі, засновник компанії Alibaba Джек Ма вважає, що робочий тиждень необхідно скоротити до 12 годин. В інший час за людей повинен працювати штучний інтелект (ШІ). Про це повідомляє Bloomberg.

Виступаючи на Всесвітній конференції зі штучного інтелекту в Шанхаї, Ма висловив думку, що люди повинні працювати лише три дні на тиждень по чотири години на день. За його словами, цього можна домогтися завдяки технічному прогресу і реформи систем освіти.

“Протягом наступних 10-20 років кожна людина, країна, уряд повинні зосередитися на реформуванні систем освіти, щоб наші діти могли знайти роботу, яка вимагає тільки трьох днів у тиждень і чотирьох годин на день. Якщо ми не змінимо нашу систему освіти, у всіх нас будуть проблеми “, — заявив він.

Засновник Alibaba привів у приклад електрику як технологію, що звільнила людей від ряду турбот.

“Сила електрики полягає в тому, що у людей з’явилося більше часу, щоб ввечері сходити в караоке або на вечірку. Я вважаю, що з впровадженням штучного інтелекту у людей з’явиться більше часу насолоджуватися тим, що вони люди”, — заявив Джек Ма.

При цьому він зазначив, що розвиток технологій не призведе до скорочення робочих місць.

“Я не турбуюся щодо робочих місць. У комп’ютерів є тільки чіпи, в той час як у людей — серце. Знання йдуть саме з серця”, — зазначив він.

Однак, як пише видання, не далі як весною 2019 р. Джек Ма виступав на підтримку тривалості роботи по 12 годин на добу шість днів на тиждень. За його словами, це єдиний спосіб домогтися успіху.

“Я вважаю, що можливість працювати з дев’ятої ранку до дев’ятої вечора шість днів в тиждень — це благословення. В нашому світі кожен мріє про успіх, хороше життя, хоче мати повагу. Але дозвольте я запитаю у вас, як ви досягнете успіху, якщо не будете витрачати більше часу та енергії, ніж інші? ” — заявив Ма на зустрічі зі співробітниками Alibaba.

Нагадаємо, Alibaba вирішила перенести свій вихід на біржу Гонконгу, де у ході розміщення акцій, планувала залучити до $15 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram