Новини
27 Липня 2022
432

НБУ дозволив банкам продавати більше валюти населенню

Рішення позначиться на ослабленні девальваційного тиску

Національний банк вживає заходів щодо збільшення пропозиції у готівковому сегменті валютного ринку, повідомила пресслужба НБУ.

З 27 липня 2022 року НБУ дав можливість банкам включати до розрахунку обсяги готівкової валюти, яку вони можуть продати громадянам у готівковому сегменті валютного ринку, не лише куплену раніше готівкову валюту (починаючи з 13 квітня 2022 року), а також половину від купленої у громадян безготівкової валюти з тієї ж дати.

“Відповідне рішення збільшить пропозицію у готівковому сегменті валютного ринку і врешті-решт позначиться на ослабленні девальваційного тиску. Водночас додатковий тиск на міжнародні резерви НБУ в результаті використання банками цього дозволу буде помірним та контрольованим”, — вважає регулятор.

Як повідомлялося раніше, Національний банк України з 14 квітня дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню.

Водночас банки могли здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої ним готівкової іноземної валюти та проданої.

Нагадаємо, що НБУ спрогнозував, коли стабілізується курс долара. Після підвищення офіційного курсу гривня послабилася.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram