Новини
18 Грудня 2019
928

Злиття року: PSA Peugeot і Fiat Chrysler об’єднуються

Компанії створять четвертого за величиною автовиробника у світі з капіталізацією $46 млрд 

Фото: fcagroup.com

PSA Peugeot і Fiat Chrysler підписали угоду про злиття, в рамках якої компанії об’єднаються в четвертого за величиною автовиробника в світі, про це йдеться у спільному повідомленні на сайті Fiat Chrysler.

Зазначається, що наразі компанії доопрацьовують всі умови для угоди, яку ще повинні затвердити антимонопольні органи, за принципом 50/50.

“Нову групу очолить генеральний директор PSA Карло Таварес, а очільник Fiat Chrysler Джон Елканн буде головою ради директорів об’єднаної компанії”, – йдеться у заяві.

При цьому її назва не зазначається. Так само представники компаній ще не оголосили, на платформі якої з двох компаній вироблятимуться машини нового автовиробника.

У планах нової групи продаж 8,7 млн авто на рік. “Більші за ці обсяги продажу мають лише Volkswagen, Toyota та французько-японська група Renault-Nissan”, – зазначає Bloomberg.

Додається, що нова група матиме річний оборот у майже €170 млрд та річний прибуток від операцій у понад €11 млрд – без компаній Magneti Marelli та Faurecia. При цьому капіталізація нової компанії складе $46 млрд, а синергетичний ефект від угоди оцінюють в €3,7 млрд на рік.

До речі, найбільші акціонери компаній – EXOR NV, Bpifrance, сім’я Пежо і китайська Dongfeng, пообіцяли проголосувати на користь угоди на позачергових зборах. Крім того, Dongfeng, якій належить 12% PSA, погодилася продати 30,7 млн акцій. Таким чином в інвестора залишиться всього 4,5% акцій.

Операцію планують завершити у найближчі 12−15 місяців.

Наприкінці жовтня Investory News писали, що італійсько-американський автогігант Fiat Chrysler і французький автовиробник Groupe PSA розпочали проведення консультації щодо можливого злиття.

Уже наступного дня компанії офіційно підтвердили інформацію, щодо злиття.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram