Новини
30 Грудня 2020
1 190

Fiat Chrysler інвестує $204 мільйони у польський завод

Гроші підуть на модернізацію та розширення FCA Poland

Італійсько-американський концерн Fiat Chrysler (FCA) інвестує $204 млн у свій завод у місті Тихи (південний захід Польщі). На ньому почнуть виробляти нові гібридні авто й електрокари, повідомив у Twitter віцепрем’єр-міністр Польщі Ярослав Говін.

За його словами сучасні, гібридні та електричні автомобілі марок Jeep, Fiat і Alfa Romeo залишатимуть завод у Тихи, розпочинаючи з 2022 року. “Це переконливий доказ довіри ринків до Польщі”, — написав Говін. І заявив, що у майбутньому можливі нові інвестиції, але не дав подробиць.

Своєю чергою у FCA заявили, що інвестиції торкнуться модернізації та розширення FCA Poland, що займе декілька років.

“Підготовка вже розпочалася. Jeep, Fiat і Alfa Romeo — це технологічно просунуті моделі, засновані на новій концепції мобільності. Вони вироблятимуться з використанням найсучасніших приводних систем, зокрема повністю електричний привід”, — заявили у компанії.

Завод FCA у місті Тихи — один із найбільших у компанії. Тут працює близько 2,5 тис. осіб.

Раніше Investory News писали, що канадська профспілка оголосила про досягнення домовленості з концерном FCA щодо інвестиції у розмірі від $1,35 до $1,5 млрд у переоснащення заводу в місті Віндзор, що розташований недалеко від рідного для “Крайслера” Детройта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram