Новини
16 Жовтня 2020
911

Fiat Chrysler інвестує $1,5 мільярда у виробництво електромобілів

Перша з нових моделей з’явиться не пізніше ніж до 2025 року

Канадська профспілка оголосила про досягнення домовленості з концерном FCA (Fiat Chrysler) щодо інвестиції у розмірі від $1,35 до $1,5 млрд у переоснащення заводу в місті Віндзор, що розташований недалеко від рідного для “Крайслера” Детройта, повідомляє Укравтопром.

“Ці гроші підуть на організацію виробництва машин на новій платформі, які будуть повністю електричними або гібридами”, – йдеться у повідомленні. Зазначається, що перша з нових моделей з’явиться не пізніше ніж до 2025 року.

У профспілці підкреслили, що виробництво електромобілів дозволить створити на заводі додатково 2 тисячі робочих місць.

До речі, раніше про інвестиції у виробництво електромобілів в Канаді оголосив концерн Ford, який також досяг необхідної угоди з профспілкою. “Тепер робітники сподіваються переконати третього американського автогіганта – General Motors – наслідувати приклад конкурентів і також випускати електромобілі в Канаді”, – йдеться у повідомленні.

У Європі FCA щільно співпрацює з групою PSA, яка об’єднує Peugeot, Citroen, DS і Opel. “Очевидно, що електрокари для європейського ринку під маркою Fiat будуть випускатися на новій французькій платформі”, – зазначається у повідомленні.

Додається, що для Північної Америки ця компактна архітектура може не підійти. Тому логічно припустити, що в Канаді стануть випускати більші машини на унікальній платформі під марками Chrysler і Jeep. Ця ж архітектура може бути запозичена в FCA європейськими преміальними марками: Alfa Romeo, Lancia і Maserati.

Раніше Investory News писали, що італо-американський автомобілебудівний концерн Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) та найбільший у світі виробник електроніки за контрактами, тайванська Foxconn Technology Group, ведуть переговори про створення спільного підприємства (СП) з виробництва електромобілів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram