Новини
17 Грудня 2019
969

Volkswagen до 2027 року планує випустити 22 мільйони електрокарів

Для цього VW переобладнає підприємство та заново навчить працівників, витративши на це більше $1 мільярда

На заводі Volkswagen (VW) у Цвіккау з 2021 р. будуть виробляти тільки електромобілі. Для цього на заводі має бути створено найбільше в Європі підприємство з виробництва електромобілів. Щоб переобладнати існуючий завод концерну буде потрібно €1,2 млрд ($1,34 млрд), повідомляє Deutsche Welle.

Мета німецького автоконцерну — випуск і продаж до 2027 р. 22 млн електрокарів 70 різних моделей.

“Найбільший виклик для нас полягає в радикальній трансформації діючого підприємства без припинення випуску колишньої моделі Volkswagen Golf”, — зазначив керівник відділу техніки та логістики у VW Райнхард де Фріс (Reinhard de Vries).

Йдеться про збірку, фарбування та монтаж нових автомобілів. За словами де Фріса, на збірці кузовів електромобілів планується задіяти 1,7 тис. нових роботів та 500 автоматизованих транспортних систем.

Паралельно з технічним переоснащенням до 2021 р. 8 тис. співробітників підприємства повинні пройти перенавчання, концепцію якого розробило керівництво підприємства, що включає програму навчання персоналу.

Це обійдеться автоконцерну в кілька мільйонів євро. Багатьом співробітникам заводу доведеться в кінцевому підсумку займатися зовсім іншою діяльністю, ніж раніше.

Для цієї мети на території заводу створено навчальний центр площею 200 кв. м. У програмі навчання співробітників VW — понад 300 тем: від історії підприємства до методів управління та обслуговування нових автомобілів. Велика частина навчання присвячена технічній стороні виробництва електромобілів.

При виробництві електромобілів значна частина процесу буде автоматизована, але кількість випущених авто має зрости, і це забезпечить стабільну зайнятість співробітникам підприємства.

З 2021 р. на заводі у Цвіккау планується випускати щорічно 330 тис. автомобілів, на 30 тис. більше, ніж зараз.

Офіційно виробництво планують запустити в листопаді 2020 р. Але вже зараз існує 35 тис. замовлень на електромобілі “Made in Zwickau”.

Як писали раніше Investory News, німецький автовиробник BMW і китайська Great Wall Motor планують побудувати в Китаї завод з виробництва електромобілів BMW MINI та моделей Great Wall Motor. Будівництво заводу буде коштувати понад $700 млн.

Нагадаємо, Ferrari випустить свою першу повністю електричну модель після 2025 р., оскільки технологія акумуляторів все ще потребує доопрацювання.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram