Новини
29 Листопада 2019
960

BMW і Great Wall побудують новий китайський завод з виробництва електромобілів

Будівництво заводу буде коштувати понад $700 мільйонів

Німецький автовиробник BMW і китайська Great Wall Motor планують побудувати в Китаї завод з виробництва електромобілів BMW MINI та моделей Great Wall Motor, повідомляє Reuters.

Будівництво заводу вартістю €650 млн ($715 млн) планується завершити у 2022 р. Очікується, що на ньому зможуть виробляти 160 тис. автомобілів у рік.

Автовиробники та постачальники прагнуть дотримуватися нових жорстких китайських квот на автомобілі, що менше забруднюють навколишнє середовище. Ці правила вимагають, щоб електричні та акумуляторні гібридні транспортні засоби становили п’яту частину від загального обсягу продажів 2025 р.

Нове спільне підприємство Spotlight Automotive буде базуватися в Чжанцзягані, недалеко від Шанхая. Планується, що чисельність працівників підприємства сягатиме 3 тис. осіб.

Great Wall — найбільший виробник спортивних позашляховиків і пікапів у Китаї. Компанія також виробляє електромобілі Ora у Баодині.

BMW наслідує приклад компанії Volkswagen, яка готується відкрити два китайських заводи з виробництва електромобілів в наступному році.

Нагадаємо, американська компанія Tesla представила пікап футуристичний Cybertruck. Ціна на пікап починається від $39,9 тис. Більш укомплектована версія коштуватиме від $69,9 тис.

Акції компанії стрімко почали зростати після заяви Ілона Маска щодо будівництва Gigafactory 4 в Європі. Компанія вже почала розміщувати вакансії з працевлаштування в Німеччині.

А от китайська компанія Xiaomi інвестувала в місцевого виробника електромобілів Xpeng Motors в раунді фінансування на $400 млн. Xpeng Motors співпрацюватиме з Xiaomi в розробці технологій для підключення смартфонів до транспортних засобів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram