Новини
22 Листопада 2019
1 795

Ілон Маск презентував футуристичний пікап Tesla Cybertruck за $40 тисяч

Дизайн автомобіля частково створений під впливом фільму про Джеймса Бонда “Шпигун, який мене любив”

Американська компанія Tesla, що спеціалізується на електричних автомобілях, представила в ніч на п’ятницю, 22 листопада, своє нове творіння — пікап Cybertruck. Презентація відбулася в Лос-Анджелесі біля ракетного заводу Space X, трансляція якої йшла на сайті виробника.

Як розповів Ілон Маск під час презентації, Cybertruck буде випускатися в трьох варіантах з дальністю ходу на одній зарядці у 250 миль (400 км), 300 миль (480 км) та 500 миль (800 км) відповідно.

Різні версії також відрізняються кількістю двигунів — від одного до трьох. Футуристичний дизайн автомобіля частково створений під впливом фільму про Джеймса Бонда “Шпигун, який мене любив”, зауважив Маск у Twitter. Раніше глава Tesla також говорив про вплив фільму “Той, що біжить по лезу” на вигляд пікапа.

Автомобіль забезпечує максимальний захист пасажирів, оскільки його корпус зроблений з надтвердої холоднокатаної нержавіючої сталі, а скло броньоване за власною технологією компанії. Метал автомобіля витримує обстріл з 9-міліметрового пістолета. Втім, коли Маск попросив помічника метнути в скло машини металеву кулю, воно тріснуло.

Ціна на пікап починається від $39,9 тис. Більш укомплектована версія коштуватиме від $69,9 тис. Розганяється з місця до 60 миль в годину за 2,9 секунди (96 км/год). Його вантажність становить до 3,5 тис. фунтів (майже 1,6 тис. кг).

Всі версії оснащені автопілотом і функцією автоматичного паркування. Маск особливо відзначив феноменальну потужність Cybertruck, показавши відео, на якому той легко тягне за собою потужний пікап Ford F150, який намагається їхати в іншу сторону.

Попередні замовлення на Cybertruck компанія вже відкрила на своєму сайті, проте його виробництво почнеться тільки у 2021 р.

Нагадаємо, американська компанія Tesla Ілона Маска увійшла в ТОП-3 найдорожчих автовиробників у світі, обігнавши такі компанії як Daimler, General Motors, BMW і Audi.

Акції компанії стрімко почали зростати після заяви Ілона Маска щодо будівництва Gigafactory 4 в Європі. Компанія вже почала розміщувати вакансії з працевлаштування в Німеччині.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram