Новини
14 Листопада 2019
933

Біла смуга: Tesla увійшла до ТОП-3 найдорожчих автовиробників

Акції компанії стрімко почали зростати після заяви Ілона Маска щодо будівництва Gigafactory 4 в Європі

Фото: Steve Jurvetson/Flickr

Американська компанія Tesla Ілона Маска увійшла в ТОП-3 найдорожчих автовиробників у світі, обігнавши такі компанії як Daimler, General Motors, BMW і Audi, повідомляє ixbt.com.

Крім того, акції виробника електромобілів злетіли після повідомлення гендиректора компанії про будівництво Gigafactory 4 в Німеччині.

Однак, як пише видання, акції Tesla дорожчають не тільки через німецький завод. Компанія останнім часом дуже активна. На китайському заводі, який побудували в рекордні терміни, вже почалося виробництва Model 3, причому за відгуками якість цього автомобіля вище якості американської версії.

У цьому місяці Tesla офіційно представить пікап. Підготовка до виробництва кросовера Model Y йде випереджаючими темпами. А до кінця наступного року стартує виробництво електричних вантажівок.

Якщо всі ці моделі будуть позитивно сприйняті ринком, то протягом максимум двох років Tesla цілком здатна відтіснити Volswagen і значно наблизитися до Toyota.

Нагадаємо, Ілон Маск оголосив про плани з будівництва першого європейського заводу Gigafactory 4 поруч з Берліном. Компанія вже почала розміщувати вакансії з працевлаштування в Німеччині.

Як відомо, третій квартал 2019 р. Tesla вдалося закінчити з чистим прибутком у розмірі $143 млн або 80 центів/акцію. Виторг склав $6,3 млрд, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року — $6,8 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram