Новини
24 Жовтня 2019
888

Попри негативний прогноз: Tesla за третій квартал отримала $143 мільйони прибутку

Останній раз компанія Ілона Маска виходила в “плюс” наприкінці минулого року

Третій квартал 2019 року Tesla вдалося закінчити з чистим прибутком у розмірі $143 млн або 80 центів/акцію. Виторг склав $6,3 млрд, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року — $6,8 млрд, про це йдеться у повідомленні компанії.

Як зазначає видання Bloomberg, більшість аналітиків очікували, що компанія закінчить квартал зі збитком. І додає, що виторг компанії рік до року знизився вперше з 2012 року.

Зазначається, що останній раз Tesla отримувала квартальний прибуток в IV кв. 2018 року, який на той момент становив $139 млн. “За перші три місяці 2019 року збиток склав $702 млн, у II кв. він скоротився до $408 млн”, — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що пов’язують отримання прибутку зі скороченням операційних витрат. “Вони знаходяться на найнижчому рівні з моменту початку виробництва Model 3”, — пояснили в Tesla.

Зокрема, у 2019 році компанія провела скорочення персоналу і посилила контроль за витратами. “Нам вдалося повернутися до прибутковості в третьому кварталі та створити позитивний вільний грошовий потік. Це стало можливим завдяки усуненню істотних витрат нашого бізнесу”, — йдеться у фінансовому звіті.

Також зазначається, що третій квартал став рекордним за обсягами виробництва та постачання автомобілів: Tesla випустила 96 тис. і доставила покупцям 97 тис. автівок.

На 2020 рік заплановано обмежений випуск вантажівок Tesla Semi, а робота над кросовером Model Y йде швидше плану. “Серійне виробництво було заплановано на осінь 2020 року, але розпочнеться вже влітку”, — повідомили у компанії.

Раніше Investory News писали, що у третьому кварталі компанія досягла нових рекордно високих показників виробництва та постачання своїх електрокарів — 97 тис. автомобілів, що на 1,9% вище за показник другого кварталу на рівні 95,2 тис. авто.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram