Новини
3 Жовтня 2019
1 284

Tesla б’є рекорди: Компанія продала 97 тисяч електромобілів

Лише Model 3 з конвеєра зійшло понад 79,8 тисяч електричних седанів, а в руки клієнтів потрапило — 79,6 тисяч

Американський виробник електромобілів Tesla досяг нових рекордно високих показників виробництва і поставок своїх машин в третьому кварталі 2019 р., повідомляє Reuters з посиланням на офіційний реліз компанії.

Так, за даними компанії, поставки склали 97 тис. автомобілів, що на 1,9% вище за показник другого кварталу на рівні 95,2 тис. машин. У тому числі поставки Model 3 склали 79,6 тис. машин, що на 2,6% вище за показник другого кварталу. Також було продано 17,4 тис. Model S і Model X. Як відзначається в релізі, це новий рекордно високий показник для Tesla.

Виробництво машин Model 3 досягло позначки 79,8 тис. авто, або на 10% більше проти попереднього кварталу.

“Крім того, ми домоглися рекордного показника чистих замовлень в третьому кварталі та вступаємо в четвертий квартал зі збільшенням нашого портфеля замовлень”, — йдеться в повідомленні.

Американська компанія Tesla Motors заснована у 2003 р. як розробник і виробник електромобілів і технологій, пов’язаних з ними. Штаб-квартира компанії знаходиться в Пало-Альто, штат Каліфорнія, США. Крім електромобілів, компанія за власною технологією виробляє батареї та електродвигуни і продає іншим автомобільним компаніям, зокрема — Toyota і Daimler.

Акції Tesla впали в середу після закриття торгів на 6%.

Нагадаємо, глава Tesla Ілон Маск у листі акціонерам зазначив, що за рік компанія поставить від 360 тис. до 400 тис. електромобілів.

Раніше Investory News писали, що американська компанія Tesla вперше вийшла на ринок автомобільного страхування в США і почала зі штату Каліфорнія.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram