Новини
5 Вересня 2023
394

Mercedes і BMW представили нові платформи для електроавто

Це посилить конкуренцію з Tesla та китайськими виробниками

BMW і Mercedes зі своїми новими електромобільними платформами роблять найбільший крок для конкуренції з китайськими виробниками та американською Tesla.

Європейські виробники обрали автосалон IAA Mobility у Мюнхені, щоб представити свої концепти, пише CNBC. Вони повинні діяти швидко, щоб посісти свої ніші в епоху автомобільної електричності.

Mercedes Concept CLA Class побудовано на новій архітектурі, яка ляже в основу майбутніх акумуляторних автомобілів німецького автогіганта. Компанія заявила, що концепт-кар має запас ходу 750 км, а також можливість проїхати 400 км всього через 15 хв зарядки.

Генеральний директор Mercedes Ола Калленіус назвав новий автомобіль “революційною розробкою” німецької компанії:

“З такими показниками ефективності, запасу ходу, такою швидкою зарядкою, я не знаю жодного автомобіля в цьому класі, який міг би з цим зрівнятися”.

BMW Vision Neue Klasse — нова архітектура BMW для електромобілів. Виробництво перших автомобілів на цій платформі заплановано на 2025 рік.

“Усього через два роки ці автомобілі вийдуть на дороги, і в цілому ми ведемо BMW до нової ери інновацій та екологічності”, — розповів Олівер Зіпс, генеральний директор BMW.

BMW збирається подвоїти продажі електромобілів. До кінця 2023 року 15% світових продажів BMW становитимуть електромобілі на акумуляторах.

Спеціальні платформи для електромобілів Mercedes і BMW — це відхід від попередньої архітектури, коли вони адаптували моделі з двигуном внутрішнього згоряння або гібридні моделі та додавали до них батареї. Це найбільший імпульс компаній на шляху до нової платформи ери електромобілів.

Згідно зі словами аналітиків, анонси Mercedes і BMW є великими кроками, але вони все ще програють Tesla. Згідно з даними Counterpoint Research, у другому кварталі Tesla охоплювала 20% світового ринку електромобілів, а за нею 15% — BYD.

Конкуренція стала ще гострішою завдяки ціновій війні, яку розпалила Tesla. Американський автовиробник почав знижувати ціни у 2023 році, пообіцявши пожертвувати маржою в короткостроковій перспективі заради збільшення частки ринку.

Mercedes і BMW виступають у преміальному сегменті ринку, де конкурують такі автомобілі, як Model S і Model X від Tesla. Їхній німецький конкурент Volkswagen обрав іншу стратегію — випускати автомобілі з різноманітними цінами, захоплюючи різні сегменти ринку. Загалом планується одинадцять нових повністю електричних моделей до 2027 року.

Раніше Investory News писали, що з початку року до України завезено майже 13 тис. авто з США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram