Новини
6 Грудня 2019
852

Власник команди Racing Point F1 Лоуренс Стролл може придбати пакет акцій Aston Martin

На фоні цієї новини акції британського виробника виросли на 16%

Канадський мільярдер і власник команди Racing Point F1 Лоуренс Стролл може викупити контрольний пакет акцій британської компанії Aston Martin, повідомляє RaceFans.net.

Після того як про це стало відомо, акції британського автовиробника, який останнім часом зазнає проблеми, подорожчали приблизно на 16%.

Стролл також відомий тим, що є батьком пілота Формули 1 Ленса. Forbes оцінює його статок у $2,6 млрд, які він заробив на інвестуванні та створенні таких брендів, як Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey і Garrard. Мільярдер також славиться своєю колекцією автомобілів.

Лоуренс Стролл відмовився коментувати свої плани, також як і Aston Martin.

Велика частина акцій Aston Martin зараз належить кувейтській групі Adeem/Primewagon. Майже третиною акцій володіє Strategic European Investment Group, що входить в італійську групу прямих інвестицій Investin Industrial. Німецькій Daimler (власник Mercedes-Benz) належить 4% акцій компанії.

На фоні новин про можливий продаж акції Aston Martin на Лондонській біржі виросли більш ніж на 16%. У четвер, 5 грудня, о 19:45 за київським часом, акції торгувалися за ціною £ 5,85 ($7,69) за штуку.

Як зазначає видання, з моменту IPO в жовтні 2018 р. цінні папери компанії подешевшали втричі.

На початку 2019 р. Aston Martin повідомив про зниження глобального попиту на свої автомобілі. У першому півріччі 2019 р. збитки компанії склали близько £80 млн ($105 млн).

Нагадаємо, Aston Martin випустив свій перший спортивний кросовер. Базова вартість Aston Martin DBX в США складе близько $193 тис.

Британський автовиробник також представив унікальний DBS GT Zagato, який стане частиною колекції з 19 автомобілів, присвяченій сторіччю італійського кузовного ательє. Автівка продається тільки парою з реплікою DB4 GT Zagato.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram