Новини
3 Жовтня 2022
390

У Сінгапурі на Формулі-1 обмежили рекламні можливості криптокомпаній

Командам можна представляти логотипи своїх криптоспонсорів лише на автомобілях та формі

Грошово-кредитне управління Сінгапуру обмежило рекламні можливості криптокомпаній у межах першого з 2019 року Гран-прі Сінгапуру — 17-го етапу “Формули-1” сезону 2022 року. Тепер командам можна представляти логотипи своїх криптоспонсорів лише на автомобілях та формі, а на трасі та інших міських локаціях реклама криптопослуг заборонена, повідомляє Bloomberg.

Після травневого Гран-прі “Формули-1” у Маямі із запаморочливими інтеграціями криптоспонсорів, коли здавалося, що синій логотип Crypto.com розміщений на всіх доступних поверхнях, захід у Сінгапурі виглядає більш стриманим.

Таке рішення сінгапурського регулятора, як вважають експерти Bloomberg, підкреслює мінливі настрої навколо криптовалют — як нормативного, так і фінансового погляду.

Фінансова влада Сінгапуру, Великої Британії та Франції цього року посилила контроль за криптовалютою та криптокомпаніями після того, як ціни на цифрові активи впали, деякі проєкти вартістю мільярди доларів взагалі зникли, а багато великих гравців ринку втратили колосальні суми або навіть збанкрутували.

Партнерство з командами Формули-1 перетворилося на символ статусу для криптокомпаній. Реклама на перегонах стала свого роду яскравим багатомільйонним аксесуаром, який сигналізує про достаток та успіх бренду.

Крім розміщення логотипів, представники команд самі переходять на криптовалюту. Деякі з них наразі пропонують токени вболівальників.

Це спеціальні криптоактиви, призначені для конкретної команди. Їх можна обміняти та використовувати для оплати спеціальних опцій для вболівальників.

Водночас реальна ситуація на ринку ні про який достаток та успіх не говорить. Обвал криптовалют в останні місяці коштував криптопровайдерам близько $2 трлн, вважає агенція.

На цей час близько 80% команд “Формули-1” підтримуються, принаймні, одним крипто-партнером. І навіть організатор — Formula One Group — має власний контракт із Crypto.com на $100 млн.

Ситуація може змінитися, оскільки самі компанії можуть стати “трохи ретельнішими та вдумливішими” щодо рекламних угод, як вважає Джеремі Уоллс, старший виконавчий директор FOG в Маямі.

З іншого боку, вже видно, що регулятори обмежують криптокомпанії в можливостях, реагуючи на кон’юнктуру ринку.

Нагадаємо, найбільша криптовалютна біржа випустить картку для України, вона буде представлена ​​до кінця поточного року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram