Новини
20 Листопада 2019
897

Aston Martin вперше за свою вікову історію випустив кросовер

Базова вартість Aston Martin DBX в США складе близько $193 тисяч

Aston Martin, який в цьому році зіткнувся з падінням ціни акцій, оскільки продажі не виправдали очікувань після виходу на фондовий ринок, випустив в середу свій перший спортивний кросовер, пише Reuters.

Виробник спортивних автомобілів прославився тим, що саме його автомобіль обрав вигаданий агент 007 Джеймс Бонд. За свою 106-річну історію компанія збанкрутувала сім разів і за останнє сторіччя мала безліч власників, зокрема Ford.

В даний час Aston Martin в основному належить кувейтським та італійським приватним інвестиційним групам. У жовтні минулого року акції виробника котирувалися на рівні 19 фунтів за штуку, але з того часу ціна впала приблизно на 75%, а останнім часом постраждали від падіння попиту в Європі і його моделі Vantage.

Компанія, яка за перші дев’ять місяців 2019 р. повідомила про втрату £92 млн ($118 млн), вклала кошти в новий завод в Уельсі, який буде випускати нову модель кросовера DBX з наступного року.

“По суті, ми зараз беремо на себе вартість заводу в цілому, не отримуючи прибутків. Тому, з цієї точки зору це дійсно важлива модель”, — прокоментував агенції генеральний директор Aston Martin Енді Палмер.

У Aston Martin сподіваються залучити більше жінок-покупців своєю новою пропозицією.

Двигун для кросовера, чотирилітровий V8, запозичили у моделі DB11. Крім того, DBX отримав активну вихлопну систему.

Стверджується, що кросовер здатний розігнатися до 100 км/год за 4,5 секунди та розвивати швидкість до 291 км/год. Тим самим новинка дещо програє одному зі своїх основних конкурентів – Lamborghini Urus. Однак, в Aston Martin відзначають комфорт, розкіш і можливості персоналізації, за які в складі компанії відповідає цілий підрозділ.

Перші 500 покупців кросовера отримають екземпляри, оглянуті й схвалені особисто Енді Палмером. Крім того, їм обіцяні фотоальбоми, де будуть зображені етапи складання їх примірника з автографами Палмера і креативного директора фірми Марека Райхмана, а також запрошення на закриту вечірку в Вальдорф Асторії.

Базова вартість Aston Martin DBX в США складе близько $193 тис. Виробництво планується розпочати у другому кварталі 2020 р., що, як сподівається компанія, буде сприяти збільшенню її виробництва поряд зі спортивними автомобілями, виробленими на її заводі Gaydon, розташованому на півдні Англії.

Нагадаємо, Компанія Aston Martin представила унікальний DBS GT Zagato, який стане частиною колекції з 19 автомобілів, присвяченій сторіччю італійського кузовного ательє. Вартість такого задоволення — £6 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram