Новини
10 Вересня 2020
1 156

ЗАЗ починає виробництво автомобілів Groupe Renault для українського ринку

Перед тим, як розпочати складання, підприємство провело модернізацію під міжнародні стандарти

Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) оголошує про початок виробництва автомобілів Groupe Renault для українського ринку, повідомляє прес-служба заводу.

“Проект реалізується на потужностях у Запоріжжі та стає сильною ознакою відродження автомобільної промисловості в Україні.

Перед початком проекту ЗАЗ пройшов масштабну модернізацію, щоб повністю відповідати міжнародним стандартам якості Groupe Renault. Система “Alliance Production Way” розгорнута на заводі й буде суворо керуватися для забезпечення українського ринку автомобілями міжнародного рівня якості “, — йдеться у повідомленні.

“Ми пишаємося тим, що реалізуємо цей проект, який створить нові робочі місця і сприятиме розвитку вітчизняного автопрому”, — зазначив глава правління ЗАЗу Микола Євдокименко.

За інформацією БізнесЦензор, Renault вела переговори з корпорацією “УкрАвто” Таріела Васадзе щодо організації виробництва на потужностях Запорізького автозаводу (ЗАЗ, входить в структуру УкрАвто).

У Renault зазначали, що обговорення співпраці почалося торік і зараз воно триває. Французький автоконцерн вже провів аудит якості лінії складання на заводі ЗАЗ. В рамках тестової збірки на лінії ЗАЗу було випущено кілька автомобілів марки Lada, а саме моделі Vesta, Xray і Largus.

ЗАЗ належить корпорації “УкрАвто” Таріела Васадзе. З 2019 р. завод не виробляє легкових автомобілів. Минулого року ЗАЗ випустив 151 легкий комерційний автомобіль Lanos Cargo, а також на замовлення були зроблені 15 автомобілів ЗАЗ С70101. Це автомобілі спецпризначення для виконання функцій пересувного мобільного офісу.

Також на потужностях Запорізького заводу випускаються автобуси та вантажні автомобілі.

Згодом стало відомо, що завод буде збирати купе-кросовер Renault Arkana. Машинокомплекти будуть завозити з заводу Renault у Москві, а фінальна збірка буде відбуватися в Запоріжжі.

У компанії зазначили, що це перша модель Renault в Україні з бензиновим турбодвигуном на 150 к. с. Авто також оснащене автоматичною трансмісією CVT X-Tronic нового покоління та інтелектуальною системою повного приводу.

Кросовер вже доступний для замовлення. Ціна Renault Arkana стартує від 467 900 грн.

Нагадаємо, у червні українськими підприємствами було виготовлено 336 одиниць автотранспортної техніки. Випуск легкових автомобілів у порівнянні з минулим роком зменшився на 43%.

Як відомо, за перші шість місяців 2020 р. автовиробник Toyota Motor продав в усьому світі 4,16 млн автомобілів тим самим він став найбільшим виробником у світі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram