Новини
12 Червня 2020
1 074

Велика угода: Світовий оператор DP World придбав 51% акцій українського Контейнерного термінала ТІС

Компанія зможе ефективніше використовувати свою глобальну мережу портів, економічних зон і складів

Компанія DP World (ОАЕ), що оперує 123 логістичними та транспортними підприємствами в 54 країнах, оголосила про придбання 51% акцій Контейнерного термінала ТІС (порт Південний). Всі відповідні умови угоди виконані, офіційні погодження державних установ отримані, про це йдеться у повідомленні пресслужби ТІС.

“Відповідно до умов угоди, DP World придбала контрольний пакет акцій й здійснюватиме управління терміналом. Компанія стане ключовим гравцем у регіоні й прагнутиме розширювати частку ринку внаслідок використання передових позицій ТІС-КТ на ринку перевезень залізницею”, – зазначається у пресрелізі.

За словами голови правління та генерального директора DP World Султана Ахмед бін Сулайєма, присутність в Україні розширить глобальний портфель послуг компанії та зробить компанію гравцем дуже привабливого ринку. “Ми надзвичайно раді починати цей новий етап … Ми маємо намір підкріпити успіхи, яких акціонери підприємства домоглися за попередні роки роботи”, – зазначив він.

Додається, що у компанії з’явиться пряме сполучення між власними терміналами в Констанці, Яримджі та “Південному” з використанням власної фідерної мережі UniFeeder. “Це дасть можливість відправляти вантажі ключовими для Східної Європи торговими маршрутами, використовуючи активи DP World в Румунії та Туреччині”, – йдеться у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що портовий оператор DP World починає працювати в Україні через придбання контролю в TIS Container Terminal Україна.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram