Новини
17 Лютого 2020
1 214

Портовий оператор DP World проведе делістинг з Nasdaq Dubai

Акції будуть придбані за ціною в $16,75 за кожну

Один із найбільших світових портових операторів DP World проведе делістинг своїх акцій з дубайської біржі Nasdaq. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

“Материнська компанія DP World — Port and Free Zone World — запропонувала придбати 19,55% акцій DP World, що торгуються на Nasdaq Dubai, повернувши компанію в приватну власність”, — наголошується в прес-релізі.

Кожна акція DP World буде придбана за $16,75, що на 29% перевищує номінальну вартість паперів за підсумками закриття ринку в неділю, на яку припадало $13.

Після завершення придбання DP World буде на 100% належати Port and Free Zone World, яка, у свою чергу, є дочірньою компанією Dubai World.

Зазначається, що це дозволить DP World зосередитися на своїй стратегії переходу від портового оператора до оператора комплексних логістичних послуг.

DP World вперше провела лістинг на дубайській міжнародній фінансовій біржі (DIFX) 26 листопада 2007 р. У 2008 р. біржа була перейменована в Nasdaq. Потім, в червні 2011 р., відбувся лістинг на Лондонській фондовій біржі (LSE), але через слабкі обсяги торгів DP World, після схвалення акціонерів, в січні 2015 р. провела делістинг з LSE.

Світова корпорація зі штаб-квартирою в ОАЕ — один із найбільших портових операторів світу. У неї 150 компаній в 50 країнах. Серед них 78 морських терміналів, мережа логістичних парків (зокрема найбільший індустріальний парк світу Jebel Ali Free Zone) і залізничні компанії. Штат — 50 тис. осіб.

Контейнерні вантажоперевезення — основний бізнес компанії, що приносить DP World більш ніж половину доходу. Виручка за 2018 р. становила $5,6 млрд, EBITDA — $2,8 млрд.

У 2019 р. всі оператори групи обробили 71,2 млн TEU. Серед її клієнтів MSC, Hapag-Lloyd, ZIM, EVERGREEN, ONE, MAERSK

Щорічно DP World інвестує в нові проекти близько $1,2 млрд.

Як відомо, портовий оператор DP World починає працювати й в Україні через придбання контролю в TIS Container Terminal Україна.

Нагадаємо, з початку 2020 р. українські порти збільшили перевалку на 20% до 13,5 млн тонн вантажів. Суттєвому збільшенню сприяли тепла зима, експорт зернових і руди та значне збільшення імпорту вугілля. Причина — тепла зима, експорт зернових і руди й значне збільшення імпорту вугілля.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram