Новини
7 Червня 2021
948

На українському логістичному ринку розпочала роботу нова компанія Фірташа

Ніка Транс Логістик повинна забезпечити зростання обсягів перевезень на 20% на рік

На логістичний ринок України вийшла українська компанія Ніка Транс Логістика (NIKA TRANS LOGISTICS), яка входить у групу підприємств Group DF International. Інвестиції акціонера в логістичну компанію становили $10 млн, повідомляє Ліга.net з посиланням на пресреліз компанії.

Group DF оперує великим залізничним і автомобільним парком, а також буксирним флотом.

Залізничний парк складається з 2,5 тис. залізничних вагонів (хопери-мінераловози, цистерни, піввагони). Ніка Транс Логістика залучає вагони Укрзалізниці (2 тис. вагоно-відправлень щомісяця).

Автопарк налічує 70 нових вантажних автомобілів DAF. Згідно з бізнес-планом, до 2024 року число автомобілів буде збільшено до 200. Частина автомобілів обладнана платформами для перевезення морських контейнерів, тентами, а також танк-контейнерами для перевезення рідких вантажів. У експедуванні є вантажівки акредитованих сторонніх компаній-перевізників (1 тис. автомобілів).

Технологічний флот компанії складається з 3-х буксирів (від 1200 до 2500 к.с.), що виконують маневрові операції з судами в портах миколаївського регіону.

Згідно з бізнес-планом, затвердженим акціонером Ніка Транс Логістик, компанія повинна забезпечити зростання обсягів перевезень на 20% на рік. До 2023 року 70% вантажообігу припадатиме на зовнішніх клієнтів, з яких половина — європейські компанії. На європейському ринку компанія буде просуватися під брендом NTL / NIKA TRANS LOGISTICS.

Як пише видання, згідно зі стратегією розвитку, Ніка Транс Логістика протягом чотирьох років буде трансформована в логістичний холдинг, який об’єднує ключові напрямки за видами перевезень та послуг. За оцінками аналітиків Group DF, обсяг українського ринку автомобільних вантажоперевезень оцінюється в 50 млрд т/км на рік.

Довідково: Group DF — диверсифікована міжнародна група компаній, бізнес якої представлений в низці країн Європи та Азії. Group DF представлена ​​в газорозподільній, хімічній, титановій та портовій галузі. Група також розвиває бізнеси у сферах сільського господарства та медіа. Засновник і власник Group DF — бізнесмен Дмитро Фірташ.

Як писали раніше Investory News, Верховна Рада України схвалила проєкт закону №4258 “Про мультимодальні перевезення”. В Україні їх можуть зробити змішаними або комбінованими.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram