Новини
31 Травня 2019
998

“Нібулон” планує побудувати в Єгипті портовий термінал

Компанія має запити на подібне будівництво ще від двох країн

Протягом найближчих декількох років українська компанія “Нібулон” планує інвестувати в економіку Єгипту й побудувати там в одному із портів зерновий термінал. Також до компанії вже звернулися представники ще двох країн щодо будівництва таких терміналів, передає ЦТС.

Як зазначив заступник генерального директора “Нібулон” Володимир Клименко, ведеться велика підготовча робота на всіх рівнях щодо інвестування в економіку Єгипту. “У наступному році будемо займатися реалізацією цієї інвестиційної програми. Наше завдання – в найближчі 5 років побудувати портовий термінал в Єгипті на річці Ніл аналогічно, як ми це робимо в Україні. Крім того, до нас звернулися ще дві держави (саме держави, а не приватний бізнес) з питання будівництва таких же проектів”, – розповів він.

Видання зазначає, що ще у 2013 році міністр сільського господарства Єгипту заявив, що українська компанія буде запрошена для відродження вантажного судноплавства на Нілі. “Єгипетську сторону тоді зацікавили можливості з будівництва елеваторів і флоту для перевезення зернових по Нілу”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що влітку 2018 року міністр постачання Єгипту анонсував, що українська компанія має намір інвестувати $2 млрд в будівництво зернових терміналів в дельті Нілу в Єгипті, “а також барж для експлуатації в цьому регіоні”.

“Повідомлялося, що зерносховища планують звести в портах Думьят і Олександрія. Також йшлося про будівництво 20 несамохідних суден для транспортування зернових вантажопідйомністю 2 тис. т кожне”, – пише ЦТС.

Нагадаємо, серед десятки найбільших експортерів зернових “Нібулон” зайняла лідируючу позицію з 2,2 млн т – 13,7% загального експорту. В трійку найкращих також увійшли компанії “Кернел” – 1,6 млн т (9,9%) і Louis Dreyfus Company – 1,4 млн т (9%).

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram