Новини
9 Січня 2021
951

У майбутньому заряджати акумулятори електролітаків можна буде енергією повітря

Наразі залишається відкритим питання, наскільки це буде ефективно

Фото: Eather One

Дизайнер з Польщі Міхал Боніковскі, відомий ентузіаст і прихильник революційних нововведень в авіації, придумав, як зробити літаки більш екологічним видом транспорту. Він запропонував використовувати енергію повітря для зарядки акумуляторів спеціальних електролітаків. Проєкт отримав назву Eather One, повідомляє Hightech.

Як зазначається, поки що основна проблема в електричній авіації — вага батареї. Однак Боніковскі пояснює, що повітря само по собі “повне електрики, яка може бути відновлена ​​тертям, що створюється літаком, який рухається у повітрі”.

Дизайнер запропонував встановити у крилах під час польоту замість паливних баків трибоелектричні наногенератори. “Використовуючи вібрації конструкції й тертя, що створюються вигином крил під час польоту, вони генеруватимуть енергію, необхідну для живлення декількох електродвигунів невеликого розміру”, — пояснив він.

Фото: Eather One

Eather One виглядає як звичайний літак, якщо не брати до уваги наногенератор у конструкції його крил. Статична енергія стікає з корпусу під час польоту. Механічна енергія перетворюється в електричну.

Фото: Eather One

Наразі питання наскільки можна використовувати таку електрику для живлення двигунів літаків на практиці залишається відкритим. Однак Боніковскі впевнений, що тертя об повітря може бути тим самим джерелом чистої енергії, яка дозволить зменшити вуглецевий слід від авіації.

Як писали раніше Investory News, Tesla презентувала найбільший літій-іонний акумулятор у світі. Один контейнер установки Megapack місткістю до 3 МВт/год в 14 разів більше Powerpack (210 КВт/год).

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram