Новини
10 Жовтня 2023
306

У Сальвадорі для майнінгу криптовалют використовуватимуть енергію вулкана

Країна прагне бути провідною у світі, яка використовує біткойн

Перша країна у світі, де було легалізовано біткойн, офіційно запустила місцевий біткойн майнінг-пул. У Сальвадорі стартує проєкт Volcano Energy, що видобуватиме блоки ВТС через Lava Pool, який використовує поновлювану геотермальну енергію, пише Finance.ua.

На початку 2023 року проєкт з відновлюваної енергетики в Сальвадорі вартістю $1 млрд потрапив у заголовки газет. Серед компаній, що інвестують у проєкт, опинився й емітент стейблкоїнів Tether, який планує виробляти електроенергію з відновлюваних джерел у Сальвадорі для забезпечення майбутніх операцій з видобутку біткойнів у країні.

Volcano Energy використовує досвід Luxor у наданні програмного забезпечення та послуг для майнінгу біткойнів. У заяві директора зі стратегії Volcano Energy Герсона Мартінеса підкреслюється, що Сальвадор продовжує докладати зусиль для того, щоб залишатись провідною країною, що використовує біткойн.

“Наше бачення полягає у створенні вертикально інтегрованої енергетичної та біткойн-майнінгової компанії, цінність якої буде зростати для інвесторів і всіх громадян Сальвадору”, — каже він.

Операційний директор Luxor Ітан Вера заявив, що створення Volcano Energy і початок видобутку біткойнів на місцевому рівні сприятиме географічній децентралізації біткойнів. У повідомленні також згадується потенціал для країн з великою кількістю відновлюваних джерел енергії використовувати майнінг ВТС для покращення економіки нових енергетичних проєктів.

Volcano Energy має намір відраховувати 23% свого чистого прибутку від видобутку корисних копалин для уряду Сальвадору. Прибутки від видобутку також реінвестуватимуть в передачу енергії та інфраструктуру для стимулювання економічного і технологічного зростання в центральноамериканській країні.

Нагадаємо, за час війни значно зросла активність кібершахраїв.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram