Новини
31 Липня 2019
1 575

Розмір має значення: Tesla презентувала найбільший літій-іонний акумулятор у світі

Один контейнер установки Megapack місткістю до 3 МВт/год в 14 разів більше Powerpack (210 КВт/год)

Ілюстративне фото Tesla

Tesla запустила новий продукт – комплекс батарей для зберігання енергії під назвою Megapack. Він призначений для використання на електростанціях, повідомляється на сайті компанії.

Tesla вже давно виробляє і поставляє системи Powerwall для акумулювання енергії в житлових будинках і системи Powerpack для великих підприємств. Але нова установка Megapack, як повідомляють в компанії, буде найбільшою і місткою з усіх. Вона призначена для електростанцій зі змінною в часі генерацією електрики.

Пристрій Megapack забезпечить 182,5 МВт, тобто майже третину потужності майбутнього проекту Moss Landing Energy Storage в Каліфорнії. Установка була сконструйована так, щоб його можна було легко встановити й налаштувати під параметри конкретної енергетичної системи.

Один контейнер місткістю до 3 МВт/год, що приблизно в 14 разів більше, ніж у версії Powerpack (210 КВт/год). Це, в свою чергу, забезпечує можливість дуже швидкого розгортання. За словами представників компанії, вони можуть розгорнути одну станцію на 250 МВт та 1 ГВт менш ніж за три місяці, що в чотири рази швидше, ніж зараз потрібно для побудови аналогічного за характеристиками сховища енергії на викопному паливі.

Усі пристрої Megapack підключаються до Powerhub – передовій платформі моніторингу та управління для великомасштабних комунальних проектів та мікромереж, а також можуть інтегруватися з Autobidder – платформою машинного навчання Tesla для автоматичної торгівлі енергією, яка дозволяє людям продавати надлишки електроенергії в мережу.

“Megapack – результат натхнення проектом Tesla Hornsdale, який об’єднав велику систему Powerpack потужністю 100 МВт з вітряної ферми Neoen поблизу Джеймстауну в Південній Австралії. Система Tesla Powerpack зберігала енергію, вироблювану вітрової електростанції, а потім доставляла її в мережу в години пік. Об’єкт заощадив майже $40 млн в перший рік “, – йдеться в повідомленні.

Раніше Investory News писали, що співробітники Tesla таємно проводять дослідження в галузі розробки акумуляторів в Каліфорнії. За інформацією джерел, дослідницька група наразі розробляє і створює прототипи літій-іонних акумуляторів та обладнання, що дозволить виробляти ці акумулятори у великих обсягах.

У другому кварталі 2019 р. чистий збиток компанії Tesla склав $408,3 млн, або $2,31 на акцію. Роком раніше показник становив $717,5 млн, або $4,22 на акцію. У свою чергу скоригований збиток склав $1,12 на акцію, при тому, що аналітики очікували збиток $0,35 на акцію.

Нагадаємо, Tesla незабаром відкриє в Україні зарядні станції Supercharger. Про це свідчать оновлені дані з розширення мережі швидких зарядок бренду по всьому світу на мапі. Вони можуть з’явитися у західному напрямку та трасі Київ-Чоп.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram