Новини
23 Липня 2019
985

Tesla планує відкрити в Україні зарядні станції Supercharger

Вони можуть з’явитися у західному напрямку та трасі Київ-Чоп

Фото: Steve Jurvetson/Flickr

Американська компанія Tesla незабаром відкриє в Україні зарядні станції Supercharger. Про це свідчать оновлені дані з розширення мережі швидких зарядок бренду по всьому світу на мапі, розміщеної на сайті компанії.

Tesla офіційно приступила до розгортання нової технології Supercharger V3 з першої повноцінної станції в Лас-Вегасі та оновила мапу майбутніх станцій Supercharger.

Так, червоними плашками відзначені станції Supercharger, що вже існують і працюють, а сірими позначені ті, які компанія найближчим часом планує запустити.

Згідно з мапою, в Україні має з’явитися дві станції зарядки й обидві в західному напрямку: неподалік села Опарипси (Рівненська область, траса М06 Київ-Чоп) та на об’їзній дорозі Житомир (також на трасі Київ-Чоп).

Також Tesla встановить свої станції в інших країнах Східної Європи. Серед наших сусідів, в Польщі планується відкрити чотири нових станцій, одна з яких буде недалеко від кордону України в Жешуві. У Румунії – в Браїлі, Будапешті та Крайові, а в Угорщині – поруч із містом Баластя.

Крім того, в Польщі відкрився перший офіційний сервісний центр Tesla. Він знаходиться в столиці країни – Варшаві. Сервіс вже працює і згадується серед інших на сторінці офіційного сайту Tesla.

На сьогодні Tesla має понад 1,5 тис. станцій, які розташовані по всьому світу.

Нагадаємо, наприкінці червня з’явилась інформація, що у Східній Європі, зокрема в Україні, до 2020 року можуть з’явитися швидкісні зарядні станції для електромобілів від Tesla.

Також, за інформацією джерел, співробітники Tesla таємно проводять дослідження в галузі розробки власних акумуляторів в Каліфорнії.

Крім того, стало відомо, що американська компанія більше не продаватиме “бюджетні” версії (Standard Range) Model S і Model X. Обидві моделі вже недоступні для покупки на сайті виробника електрокарів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram