Новини
8 Листопада 2019
1 071

Тютюнові компанії поновлюють виробництво

“Брітіш Американ Тобакко Україна” та “JTI Україна” заявили про відновлення виробництва 

Одна з найбільших тютюнових компаній “JTI Україна” після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та міністрами заявила про відновлення виробництва на фабриці в Кременчуці (Полтавська обл.) слідом за аналогічною заявою тютюнової компанії “Брітіш Американ Тобакко Україна”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Після вчорашньої продуктивної зустрічі з президентом України ми вирішили повністю відновити виробництво сигарет на фабриці в Кременчуці. З понеділка, 11 листопада, фабрика” JTI Україна “відновить виробництво на всіх лініях”, — повідомив директор з корпоративних питань і комунікацій “JTI Україна” Гінтаутас Діргела.

Як повідомляє агенція, “Брітіш Американ Тобакко Україна” після зустрічі з президентом Зеленським і міністрами в четвер, 7 листопада, також заявила про відновлення виробництва на заводі “В.А.Т.-Прилуки” (Чернігівська обл.) з 8 листопада 2019 р.

Нагадаємо, “Брітіш Американ Тобакко Україна” 11 жовтня 2019 р. зупинила виробництво на заводі “В.А.Т.-Прилуки”. Своє рішення компанія пояснила прийняттям Верховною Радою законопроекту №1049 з нормою про держрегулювання торговельної націнки на сигарети. Потім компанія звернулася до Державної фіскальну службу з метою відкликання 25 млн акцизних марок і повернення сплачених за них 505 млн грн.

В свою чергу, “JTI Україна” 22 жовтня заявила про відмову викуповувати замовлені 16 млн акцизних марок на 350 млн грн через скорочення виробництва з причин “тютюнової правки” в тому ж законопроекті.

Згодом Європейська бізнес асоціація звернулася до президента України з проханням не підписувати закон №1049, який містить норму про регулювання цін на ринку тютюнової продукції, оскільки це може мати значний негативний вплив на бізнес, економіку України та її інвестиційну привабливість.

На початку жовтня тютюнові виробники “Філіп Морріс”, “Джей Ті Інтернешнл Компанії”, “Брітіш Американ Тобакко” і “Імперіал Тобакко” заявили про можливість скорочення виробництва і подальшого закриття фабрик на території України через прийняття Верховною Радою законопроекту №1049 з нормою про держрегулювання торговельної націнки на сигарети.

Прийнятий 4 жовтня у другому читанні законопроект №1049 про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових та роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

Як відомо, Антимонопольний комітет України оштрафував на 6,5 млрд грн чотирьох найбільших виробників тютюнових виробів. Виробники працювали тільки з одним дистриб’ютором — Тедіс Україна, який в результаті став монополістом.

Раніше Investory News писали, Altria Group, яка виробляє сигарети Marlboro, заявила про зниження вартості своїх активів в Juul на третину за підсумками третього кварталу. У грудні 2018 р. компанія інвестувала в виробника електронних сигарет $12,8 млрд, отримавши натомість 35% його акцій.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram