Новини
17 Серпня 2020
1 140

У 2020 році Україна збільшила імпорт тютюну й тютюнових виробів на 18%

Найбільше було імпортовано з Італії з часткою у 24,9%

У січні-червні 2020 р. Україна імпортувала тютюну та виробів з нього на суму $243 млн, що на 18% більше, ніж за відповідний період 2019 р., повідомили у Національному науковому центрі “Інститут аграрної економіки”.

Основною товарною позицією в зарубіжних закупівлях тютюнової продукції для України є тютюнова сировина, за понад 21 тис. тонн якої було сплачено $115 млн.

Другими за обсягами імпорту є інший тютюн та його замінники промислового виробництва. Їх за шість місяців поточного року ввезено близько 9 тис. тонн на суму $112.

Найбільшу частку у географічній структурі вітчизняного імпорту тютюнових виробів займає Італія з показником у 24,9%. Також вагомі за вартістю обсяги закупівель Україна здійснює в Малаві (12,3%), Німеччині (10,6%), Нідерландах (10,5%) та Бразилії (9,1%). Сумарно ці п’ять країн забезпечують понад 67% імпорту продукції даної групи вітчизняними компаніями.

За прогнозними оцінками вчених Інституту аграрної економіки, за підсумками 2020 р. тютюн і вироби з нього традиційно мають стати однією з найбільших у грошовому виразі позицій в українському імпорті агропродовольчої продукції.

Як відомо, уряд затвердив зміни до Положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Паперові акцизні марки зміняться. На них буде додано два елементи: QR-код та штрих-код.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram