Новини
26 Липня 2021
922

Найбільша тютюнова компанія світу закликала заборонити сигарети в Британії

Компанія позитивно оцінює підхід влади до регулювання ринку електронних сигарет

Керівництво Philip Morris International, найбільша тютюнова компанія у світі (випускає сигарети марок Marlboro і L&M, а також системи нагрівання тютюну IQOS), виступає за заборону продажу сигарет на території Великої Британії. Про це пише The Telegraph з посиланням на інтерв’ю голови правління компанії Андре Каланцопулоса і головного виконавчого директора Яцека Олзака.

“Із сигаретами слід поводитися як з бензиновими автомобілями та заборонити їх протягом десяти років”, — розповіли вони.

За словами Каланцопулоса, компанія позитивно оцінює “прогресивний” підхід влади Великої Британії до регулювання ринку електронних сигарет і інших пристроїв для нагрівання тютюну, покликаних відучити людей від куріння. Він вважає, що заборона на продаж сигарет “може бути одним з рішень, але цього недостатньо”.

“Ми можемо побачити світ без сигарет. І насправді що раніше це відбудеться, то краще для всіх”, — зауважив Олзак.

Влітку 2019 року британський уряд представив концепцію щодо поліпшення здоров’я населення. Одна з її головних цілей — повна відмова від куріння до 2030 року. Концепція пропонує більш активне використання електронних сигарет і засобів бездимного нагрівання тютюну. Автори документа виходили з того, що вони менш небезпечні, — до тих пір, поки не з’являться досконаліші дослідження їх впливу на здоров’я.

За останні кілька років британські вчені провели два великих дослідження впливу електронних сигарет на легені людини: перше було опубліковано у 2015 році, друге, яке підтвердило результати першого, — у 2018 році.

Обидва дослідження проводилися представниками кількох університетів країни та Центру дослідження онкологічних захворювань Великої Британії під патронатом Управління охорони здоров’я Англії.

Вчені підтвердили, що електронні сигарети на 95% менш небезпечні за звичайні. Британські фахівці висловили незгоду із заявами про те, що активне поширення та популяризація електронних сигарет можуть призвести до того, що почнуть палити багато молодих людей, які не палили раніше.

Велика Британія є країною з одним з найжорсткіших антитютюнових законів у світі. Ще в 1985 році тут заборонили рекламувати сигарети по телебаченню, у 2003 році — на рекламних щитах. З 2005 року тютюновим компаніям заборонено бути спонсорами публічних заходів і спортивних змагань. У 2016 році всі сигарети на території Великої Британії стали продаватися в однакових упаковках болотно-зеленого кольору.

Крім того, у 2007 році Британія першою у світі заборонила куріння в публічних місцях — ресторанах і кафе. У всіх аеропортах країни прибрали приміщення для курців. У тому ж 2007-му влада підвищила вік, з якого можна продавати молодим людям сигарети, з 16 до 18 років. Місяць тому Всепартійна парламентська група Великої Британії (APPG) закликала федеральний уряд розглянути питання про підвищення мінімального віку продажу сигарет з 18 до 21 року.

Нагадаємо, Philip Morris International домовилася про покупку данського виробника нікотинових жувальних гумок і таблеток Fertin Pharma. Компанія планує збільшити доходи за допомогою продукції, що не містить дим.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram