Новини
13 Вересня 2021
787

Податкова служба: Надходження від акцизу зросли на 9 мільярдів гривень

Найбільший прибуток отримано від лікеро-горілчаної продукції й тютюнових виробів

За січень-серпень 2021 року до зведеного бюджету надійшло 67,7 млрд грн акцизного податку, що на 9,4 млрд грн більше, проти аналогічного періоду минулого року. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Державної податкової служби (ДПС).

“За січень-серпень 2021 року до Зведеного бюджету України надійшло 67,7 млрд грн акцизного податку. Індикативний показник виконаний на 109,2%, додаткові надходження становили 5,7 млрд грн. Якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року — надходження зросли на 16%, або на 5,7 млрд грн”, — йдеться у повідомленні.

До загального фонду Державного бюджету України за вказаний період надійшло акцизного податку з вироблених в Україні та ввезених на митну територію України товарів на суму 52,6 млрд грн. Індикативний показник виконаний на 104,5%, додатково надійшло 2,2 млрд грн. Проти січня-серпня минулого року надходження збільшилися на 15,3%, або на 7 млрд грн.

Позитивна динаміка надходжень акцизного податку до бюджету досягнута, зокрема, в розрізі основних видів підакцизних товарів, а саме з вироблених на території України й такої, що ввозиться на митну територію України, лікеро-горілчаної продукції й тютюнових виробів.

Так, надходження акцизного податку від лікеро-горілчаної продукції у січні-серпні 2021 року становили 5,6 млрд грн, що на 22,9% більше індикативного показника, додатково до бюджету надійшло 1 млрд грн. Якщо порівнювати з відповідним періодом минулого року, то надходження збільшилися на 13,7% (0,7 млрд грн).

Надходження від тютюнових виробів за січень-серпень 2021 року становили 40,3 млрд грн (102,6% виконання індикативного показника), додатково до бюджету надійшло 1 млрд грн. Проти відповідного періоду минулого року надходження збільшилися на 18,4% (6,3 млрд грн).

До спеціального фонду Державного бюджету України в січні-серпні 2021 року надійшли 9,2 млрд грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції), що становить 145,4% від індикативного показника, в бюджет додатково надійшли 2,9 млрд грн. Проти відповідного періоду минулого року надходження збільшилися на 24,9%, або на 1,8 млрд грн.

Нагадаємо, у травні Верховна Рада України схвалила зниження ставки акцизного податку для виробників крафтового пива, а також скасування ліцензій на гуртову торгівлю пивом для малих виробників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram