Соцмережі
18 Лютого 2020
594

Тимофій Милованов: Боротьба із тіньовою зайнятістю

Перші результати кампанії по узаконенню трудових відносин

П’ята частина усіх зайнятих українців працюють “без трудової”. Це ризик – для працівника залишитися без грошей та компенсацій (при травмі, наприклад), а для роботодавця – отримати штраф до 141 тис грн.

Виявляє та штрафує за працю без оформлення трудових відносин – Державна служба праці. У січні вона провела інформаційну кампанію. У фокусі – підприємства торгівлі, тимчасового розміщування та громадського харчування. У п’ятницю мали звіт у прем’єр-міністра щодо результатів.

Два тижні інспектори ходили по підприємствам та роз’яснювалі важливість оформлення трудових відносин. Відвідали 184 319 підприємств. Виявили 315 суб’єктів, які здійснювали господарську діяльність без державної реєстрації та використовували незадекларовану працю. Тобто цих підприємств не існує, але ж люди там працювали. 700 українців взагалі ніяк не оформлені. Чи це не рабство?

Поки інспектори працювали “у полях”, роботодавці масово почали надсилати до податкової повідомлення про оформлення трудових відносин. На роботу в сфері торгівлі, тимчасового розміщення та громадського харчування оформили понад 123 тисячі людей. Дуже крутий результат.

Зараз триває інспекційна кампанія – коли інспектори вже не розяснюють, а штрафують тих, хто так і не впорядкував трудові відносини з найманими працівниками.

Далі – рейди по підприємствам будівельної галузі, сільського господарства, транспорту.
Ми маємо дати українцям можливість працювати легально та отримувати за це гідну зарплату.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

 

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram