Новини
10 Жовтня 2021
532

Створена найшвидша у світі зарядна станція для електромобілів

Трьох хвилин вистачає на 100-кілометровий пробіг

Шведсько-швейцарська транснаціональна компанія АВВ створила найпотужнішу і найшвидшу у світі зарядну станцію для електромобілів. Terra 360 має потужність на рівні 360 кВт і здатна одночасно заряджати чотири транспортних засоби. Час зарядки одного автомобіля не перевищує 15 хв. Всього трьох хвилин достатньо для того, щоб машина проїхала 100 км.

“На автомобільний транспорт припадає майже п’ята частина глобальних викидів CO2, тому електронна мобільність має вирішальне значення для досягнення Паризької кліматичної угоди. Ми також подамо приклад, перевівши весь наш парк, що складається з більш ніж 10 тис. автомобілів, на роботу без викидів”, — зазначив директор зі зв’язків з громадськістю та сталого розвитку ABB Теодор Сведжемарк.

Станції Terra 360 з кінця 2021 року буде встановлюватися в Європі, а на наступний рік заплановано охоплення США, Латинської Америки та в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Вони з’являться не тільки на заправних станціях, але також поблизу торгових точок і комерційних приміщень: займаючи мало місця, станція може бути використана практично в будь-якому просторі.

Нагадаємо, Велика Британія стане першою країною у світі, яка зобов’яже власників нових будинків і офісних будівель оснащувати їх розумними зарядними пристроями для електромобілів.

Тим часом Організація країн — експортерів нафти (ОПЕК) у своєму довгостроковому прогнозі World Oil Outlook дійшла висновку, що до 2045 року електрокари не захоплять світ, а на ринку як і раніше пануватимуть традиційні автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram