Новини
17 Грудня 2018
864

Snap придбала черговий стартап за $8 млн

Засновник компанії Teleport має українське походження

Американська компанія Snap, що володіє популярним месенджером Snapchat, купує стартап Teleport Future Technologies, Inc, заснований одеситом Владиславом Уразовим. Як повідомляє Liga.net, з посиланням на власні джерела, сума угоди складає $8 млн.

Стартап, що зацікавив Snap, наразі має сім продуктів: п’ять додатків для Android та два для iOS. Найпопулярніший продукт компанії – Teleport, програма, за допомогою якої можна змінювати колір волосся на фото, стала відомою у 2017 р. Того ж року стартап отримав $1 млн інвестицій під менторством Віктора Коха. При цьому раніше у ЗМІ з’являлася інформація про те, що поглинання Teleport також планувати Rakuten та Meitu.

Співзасновник та СЕО Teleport Future Technologies Владислав Уразов народився та виріс в Одесі, сьогодні проживає у Москві. Сам стартап зареєстрований у США, проте частина команди теж родом з України. При цьому Владислав Уразов повідомив, що наразі частина розробників Teleport вже почала працювати у американському на британському офісах Snap.

Відзначимо, поточна капіталізація заснованого у 2011 р. Snapchat оцінюється у $8 млрд. Щодня додаток використовують близько 186 млн чоловік. Наприкінці 2015р. Snap придбала одеський стартап Looksery за $150 млн. У листопаді 2018 р. компанія відрила офіс та и R&D-підрозділ у київському технопарку UNIT.City.

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram