Новини
29 Березня 2019
866

Скоротили: Лоукостер Laudamotion змінює ім’я

Цього року компанія відкриє авіарейси з Відня до Ізраїлю, а також три нових напрямки у Великобританії

На лоукостер Laudamotion чекає ребрединг, повідомляє ЦТС.

Ім’я компанії скоротиться до Lauda, ​​як її називають пасажири. При цьому юридична особа продовжить роботу під назвою Laudamotion Gmbh.

Лоукостер активно розширює маршрутну карту, поєднуючи бюджетними рейсами ключові хаби Європи, а також здійснюючи польоти на Близький Схід. Дочірня компанія, яка належить на 100% Ryanair, цього року почне літати з Відня до Ізраїлю. Крім того, відразу три нових напрямки відкриються у Великобританії: Ліверпуль, Единбург і Бірменгем.

Laudamotion створена у 2018 р., засновником якої став легенда Формули-1 Нікі Лауда. В рік заснування авіакомпанія зазнала збитків у розмірі €140 млн. Глава дискаунтера Ryanair Майкла О’Лірі, який став ініціатором придбання австрійського перевізника, впевнений, що можливі втрати в розмірі ще €50 млн.

“Мета авіакомпанії цього року – перевезти 6 млн пасажирів.  А не вийти на беззбитковий рівень. Ці збитки ми покриємо”, – додав він.

До початку 1 червня 2019 р. Lauda буде експлуатувати 21 власний літак Airbus A320 і 4 Boeing 737-800, взятих в мокрий лізинг у Ryanair. Згідно розрахунків компанії, через розширення флоту пасажиропотік Laudamotion виросте з поточних 4 млн пасажирів до 7,5 млн осіб в 2021 р.

Також Lauda палнує збільшити число базових аеропортів. Найближчим часом авіакомпанія розглядає можливість їх відкриття як в Західній Європі (наприклад, в Португалії або Іспанії), так і в Східній (в Угорщині чи Польщі), а також в країнах Балтії.

Як раніше писали Investory News, Ірландський авіаперевізник та найбільший європейський лоукостер Ryanair викупив останні 25% акцій австрійської Laudamotion і став стовідсотковим власником авіакомпанії.

Італійська авіакомпанія Ernest Airlines також відкриває нові напрямки: з Києва до італійських Риму та Генуї.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram