Новини
9 Березня 2021
719

Сім’я засновника Fiat стане співвласником Christian Louboutin

Наразі під управлінням італійського клану вже числяться футбольний клуб “Ювентус”, компанії Ferrari та Fiat-Chrysler

Сім’я засновника Fiat Джанні Аньєллі домовилася щодо покупки частки в компанії французького дизайнера-модельєра Крістіана Лабутена, йдеться в повідомленні холдингової компанії Аньєллі Exor.

Через Exor Аньєллі мають намір за €541 млн ($641,5 млн) придбати 24% компанії. Крім цього, Exor призначить двох із семи членів ради директорів Christian Louboutin.

Очікується, що операція буде закрита в другому кварталі 2021 року. Після неї контрольний пакет акцій компанії як і раніше залишиться у Лабутена та його ділового партнера Бруно Шамбеллана.

Останні роки Аньєллі диверсифікують свої активи та купують частки в компаніях за межами автомобільного ринку. Зокрема, за інформацією Reuters, в грудні Exor вклала €80 млн в китайський преміальний бренд Shang Xia, співзасновником якого є французька компанія Hermès.

Аньєллі володіє 53% Exor. Сім’я контролює Ferrari NV, футбольний клуб “Ювентус” і автовиробника Stellantis NV — об’єднані компанії Fiat Chrysler і PSA Peugeot.

Christian Louboutin став одним із відомих преміальних брендів взуття завдяки червоному кольору підошви туфель. Як до нього прийшла ця ідея, Лабутен розповів в інтерв’ю Artflyer. За словами дизайнера, він не міг зрозуміти, чому його ескізи, здавалися такими вражаючими на папері, втрачали “енергію” при втіленні в життя.

“Перепробувавши різні речі, щоб пожвавити дизайн, і розчарований, я випадково схопив червоний лак для нігтів моєї помічниці та пофарбував підошву. Я відразу зрозумів, що це буде успіх”, — розповів Лабутен.

Під час операції вартість його компанії оцінили майже в €2,3 млрд ($2,74 млрд).

Як писали раніше Investory News, автоконцерни Peugeot S.A. і Fiat Chrysler Automobiles оголосили про злиття у новий — STELLANTIS — за принципом 50:50, передбаченого угодою.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram