Новини
21 Квітня 2020
1 312

Стартап Vestiaire Collective з продажу секонд-хенду залучив понад $65 мільйонів

Отримані кошти будуть спрямовані на розширення географії діяльності

Vestiaire Collective завершив ще один великий раунд фінансування в розпал економічної кризи — раунд завершився на початку квітня. За даними Crunchbase, стартап залучив $64,2 млн (€59 млн). В цілому компанія залучила понад €209 млн ($226,3 млн), повідомляє TechCrunch.

Vestiaire Collective управляє ринком вживаних модних товарів. Користувачі на цій платформі можуть як продавати, так і купувати одяг та аксесуари.

У нинішньому раунді величезний список інвесторів — Korelya Capital, фонди, керовані Fidelity International, Vaultier7, Cuit Invest та існуючі інвестори Eurazeo (Eurazeo Growth і Idinvest Venture), Bpifrance, Vitruvian Partners, Condé Nast, Luxury Tech Fund, а також сам генеральний директор Vestiaire Collective Макс Біттнер.

Компанія охопила величезний ринок з 9 млн учасників у 90 країнах. Веб-сайт електронної комерції, орієнтований на вживані товари, працює ідеально. За останні кілька років було багато негативних відгуків про моду, яка так швидко змінює свої тенденції.

Люди тепер також цінують так звані “кругові” бізнес-моделі, оскільки стає все більш доступним для оновлення гардеробу, особливо під час економічної кризи, і це краще для навколишнього середовища, уточнює видання.

Як завжди, Vestiaire Collective використає залучені кошти для розширення діяльності в більшій кількості країн. Зокрема, компанія розширить свою діяльність в Південній Кореї та Японії вже в цьому році. Хоча компанія була заснована у Франції, 80% транзакцій нині є транскордонними.

Перед продажем користувачі відсилають товар на склади Vestiaire Collective для перевірки якості. Стартап робить ставку на пряму доставку від продавця покупцеві в Європі. Покупець може отримати відшкодування, якщо щось не так з тим, що замовив.

Пряма доставка була доступна в Європі з вересня 2019 р., і тепер вона становить понад 50% замовлень у регіоні. Далі, Vestiaire Collective введе прямі поставки в США цього літа та в Азії до кінця 2020 р.

Як відомо, литовський онлайн-рітейлер вінтажного одягу Vinted в черговому раунді інвестицій залучив €128 млн ($140 млн) і став першим литовським “єдинорогом” серед технологічних компаній.

Нагадаємо, Investory News дізнавалися, чи реально сьогодні залучити фінансування для бізнесу “з нуля” та на яких умовах можна отримати кошти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram