Новини
16 Липня 2020
1 003

STELLANTIS: Новий автоконцерн, утворений в результаті злиття PSA та FCA

Назви та логотипи всіх брендів, що входять до складу концерну, залишаться незмінними

Автоконцерни Peugeot S.A. і Fiat Chrysler Automobiles оголосили про злиття у новий — STELLANTIS — за принципом 50:50, передбаченого угодою, про яку було оголошено 18 грудня 2019 р., повідомляє прес-служба Peugeot S.A.

“STELLANTIS буде поєднувати в собі масштаб справжнього світового підприємства і великі ресурси, а також нові інноваційні технології, здатні протягом майбутніх десятиліть забезпечити сталий розвиток і розв’язання питань мобільності”, — йдеться у повідомленні.

Процес пошуку нової назви (stello означає з латині “освітлений зірками”) стартував незабаром після оголошення про укладення Угоди про злиття. Безпосередню участь у ньому брав вищий управлінський склад обох компаній за підтримки рекламної агенції Publicis Group.

Так виглядає логотип концерну

Назва буде використовуватися виключно на рівні концерну в якості корпоративного бренду. У рамках наступного етапу злиття буде презентований логотип, який, поряд з назвою, сформує новий корпоративний фірмовий стиль.

Назви та логотипи всіх брендів, що входять до складу концерну STELLANTIS, залишаться незмінними.

Як повідомили у компанії, завершення процесу злиття очікується в першому кварталі 2021 р. за умови виконання стандартних умов закриття угоди, зокрема отримання схвалень акціонерів у ході відповідних позачергових загальних зборів, а також виконання антимонопольних та інших нормативно-правових вимог.

Як писали раніше Investory News, Єврокомісія оголосила, що збирається провести ретельне розслідування угоди двох автовиробників — Fiat Chrysler Automobiles (FCA) і Peugeot SA (PSA Group). На думку європейської влади, злиття може пошкодити конкуренції у сфері виробництва невеликих вантажних автомобілів у 14 країнах ЄС і Великої Британії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram