Новини
29 Жовтня 2020
1 013

Рекорд Toyota: У вересні обсяг виробництва став найбільшим за всю історію компанії

Показники зросли завдяки підвищеному попиту на автомобілі у Китаї

У вересні японський автоконцерн Toyota Motor випустив майже 842 тис. автомобілів, що на 11,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У результаті обсяг виробництва став максимально високим за всю історію компанії, про це йдеться у фінансовому звіті компанії.

Зазначається, що минулого місяця Toyota продала по всьому 837 тис. одиниць техніки, що на 1,9% більше, ніж минулого року.

Зростанню статистичних показників сприяли підйом попиту та виробництва на автомобілі у Китаї. “Таким чином, ситуація на ринку в цілому прагне до відновлення після провалу, викликаного пандемією коронавірусу. Так, у травні спад виробництва Toyota у світі склав 54,4%”, – йдеться у повідомленні.

За прогнозами автоконцерну, його операційний прибуток у 2020 фінансовому році знизиться на 79,5% – до 500 млрд єн (близько $4,6 млрд).

Корпорація також очікує, що рівень продажів автомобілів у поточному фінансовому році зменшиться на 14,9% – до 8,9 млн одиниць.

Тим часом за підсумками 2019 фінансового року (завершився у березні) японський автоконцерн знову став світовим лідером з продажу автомобілів, реалізувавши 10,45 млн одиниць легкової та вантажної техніки.

“Продажі Volkswagen за той же період склали 10,37 млн машин”, – додали у компанії.

Раніше Investory News писали, що Toyota повернула лідерство, продавши за перші шість місяців 2020 року в усьому світі 4,16 млн автомобілів.

Нагадаємо, Toyota оголосила, що створює фонд на $800 мільйонів для інвестування у технологічні стартапи. Так компанія прагне позбутися звичайного іміджу автовиробника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram