Новини
1 Жовтня 2020
957

Rolls-Royce рятує свій бізнес: Компанія розмістить акції на 2 мільярди фунтів

Акціонери холдингу зможуть придбати по 10 нових паперів на кожні 3, які їм належать

Британський машинобудівний холдинг Rolls-Royce Holdings Plc планує розмістити акції на суму 2 млрд фунтів стерлінгів ($2,58 млрд) серед діючих акціонерів, щоб підтримати свій баланс на фоні ризиків, що створюються пандемією коронавірусу, повідомляє Інтерфакс.

Компанія запропонує акціонерам 6,44 млрд нових акцій за ціною 32 пенси за акцію, з істотним дисконтом до їх ринкової вартості, що склала 130 пенсів на закриття ринку в середу. Акціонери Rolls-Royce зможуть придбати по 10 нових паперів на кожні 3, які їм належать.

План розміщення акцій буде розглянуто 27 жовтня на загальних зборах акціонерів Rolls-Royce.

Найближчим часом холдинг також має намір розмістити облігації не менше ніж на 1 млрд фунтів ($1,3 млрд). Крім того, Rolls-Royce домовилася про виділення їй дворічного кредиту на 1 млрд фунтів і отримала принципову згоду Агенції з експортного кредитування на збільшення суми чинного п’ятирічного кредиту на 1 млрд фунтів.

“Всі ці кроки забезпечать нам більш стійку структуру капіталу на той час, поки компанія не повернеться до великих грошових надходжень від операцій у 2022 р.”, — зазначають у Rolls-Royce.

Акції компанії подешевшали на 5,7% на торгах у Лондоні в четвер, 1 жовтня. Їх вартість впала на 82% з початку 2020 р.

Раніше Investory News писали, що Rolls-Royce, яка випускає двигуни та інше обладнання для авіації, морських суден й оборонної промисловості, вивчає можливість термінового продажу підрозділу ITP Aero, який займається виробництвом комплектуючих для винищувачів Eurofighter Typhoon й інших літаків.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram