Новини
27 Липня 2020
917

Rolls-Royce планує терміново продати підрозділ з виробництва комплектуючих для Eurofighter Typhoon

Перемовини щодо угоди наразі знаходяться на ранній стадії домовленості

Британська компанія Rolls-Royce plc, яка випускає двигуни та інше обладнання для авіації, морських суден й оборонної промисловості, вивчає можливість термінового продажу підрозділу ITP Aero, який займається виробництвом комплектуючих для винищувачів Eurofighter Typhoon й інших літаків, повідомляє The Daily Telegraph, з посиланням на джерела.

Газета зазначає, що Rolls-Royce веде переговори щодо продажу ITP Aero, наразі вони знаходяться на ранньому етапі. Серед можливих покупців декілька інвестфондів, у тому числі KKR, Blackstone і Carlyle.

“Rolls-Royce хоче продати підрозділ в умовах зниження попиту на літаки під час пандемії та відповідного падіння доходів компанії, що  зазвичай отримує від продажу двигунів і послуг щодо їх підтримки та ремонту”, – йдеться у повідомленні.

До речі, у травні Rolls-Royce оголосила про плани щодо скорочення майже 20% співробітників.

Штаб-квартира та основне виробництво ITP Aero, що виготовляє деталі для двигунів винищувачів, вертольотів і морських судів, знаходяться в Іспанії.

Компанію було створено в 1989 році як спільне підприємство Rolls-Royce й іспанської компанії SENER. З 2016 року йому повністю належить Rolls-Royce. Минулого року британська компанія вже намагалася продати частку в ITP Aero іспанської компанії Indra Sistemas, тоді ITP Aero була оцінена в €1,5 млрд.

Як зазначає The Daily Telegraph, наразі через кризу авіаційної галузі підрозділ може коштувати значно менше, “хоча Rolls-Royce, можливо, й спробує приєднати до угоди деякі інші активи, щоб збільшити його суму”.

Нагадаємо, за даними Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), до вересня кількість пасажирів на міжнародних авіарейсах може знизитися на 1,2 млрд, а втрати авіакомпаній з січня по вересень можуть скласти $160-253 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram