Новини
17 Квітня 2020
894

Саудівська Аравія виділить $500 мільйонів на боротьбу з коронавірусом

Частину витратять на розробку засобів діагностики вірусу та вакцин, а також на захисне обладнання для медиків

Саудівська Аравія, що головує в G20, пообіцяла виділити $500 млн на боротьбу з пандемією коронавірусу COVID-19. Гроші отримають кілька міжнародних організацій, про це йдеться у прес-релізі країн G20.

“Виділена сума піде, зокрема, на розробку нових засобів діагностики вірусу та вакцин, а також на захисне обладнання для медиків”, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Саудівська Аравія виплатить $150 млн Коаліції за інновації у підготовці до епідемій, $150 млн – Альянсу з вакцин та імунізації, ще $200 млн нададуть іншим міжнародним і регіональним медичним організаціям і програмам охорони здоров’я.

Крім того в Саудівській Аравії заявили, що всього на боротьбу з коронавірусом потрібно $8 млрд. “Визнаючи важливість глобальної солідарності та співробітництва у боротьбі з цією пандемією, королівство закликає всі країни, неурядові та благодійні організації та приватний сектор взяти участь в зусиллях щодо усунення дефіциту фінансування для боротьби з COVID-19”, — йдеться у прес-релізі.

По всьому світу коронавірусом заразилося вже понад 2 млн осіб, померло понад 143 тис. У лідерах за кількістю хворих знаходяться США (понад 667 тис.), Іспанія (понад 184 тис.), Італія (понад 168 тис.). У Саудівській Аравії захворіло більш ніж 6 тис. осіб, померло понад 80.

Тим часом в Україні, державні структури станом на 13 квітня витратили 1,47 млрд грн на закупівлю через ProZorro товарів для боротьби з коронавірусом. Найдорожчі закупівлі здійснив Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва — закуплена послуга забезпечення спеціалізованим автотранспортом медустанов на 74,5 млн грн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram